Plataforma de gas Castor
La portada d'"El matí de Catalunya Ràdio"

El Castor, un negoci rodó per a Florentino Pérez

Mònica TerribasActualitzat

Els qui ens escolteu des del 2013 sabeu que a "El matí de Catalunya Ràdio" vam fer un seguiment precís de la inversió fallida i perillosa de la plataforma subterrània de gas Castor, la mala gestió tècnica de la qual va generar terratrèmols a les Terres de l'Ebre. Els informes que ja tenia aleshores el govern espanyol acreditaven la relació directa entre aquells tremolors i les perforacions que la filial d'ACS, de Florentino Pérez, feia al territori.

Però ara que l'informe arriba dels Estats Units, del MIT, ara sí que s'ho creuen del tot. Resultat: continuarem pagant nosaltres, en la factura del gas, la indemnització de 1.350 milions d'euros a l'empresa per aquest despropòsit, no s'actuarà contra ells, ens mengem l'espifiada i, a sobre, segurament, no es podrà desmantellar perquè el ministre Álvaro Nadal diu que potser té més riscos que no pas avantatges. Negoci rodó... per a la companyia de Florentino Pérez.

Més coses que van passar ahir. Al Congrés, Cristóbal Montoro, amb la seva actitud relaxada, irònica i feliç defensant els pressupostos, evidenciava el triomf del govern del PP enmig de la tempesta de corrupció gràcies als 1.400 milions d'euros que el PNB obtindrà a canvi d'apuntalar-los. I el to de Cristóbal Montoro amb l'oposició ho diu tot. Aqui en teniu algunes perles...

"Vostès creuen en les teories conspiratives de la història, sí, sí, són a 'Joc de trons', aquest tipus de coses que a mi també m'entretenen molt, eh! I això de la 'triple A', què és? Una altra sèrie? O és algú que realment es reuneix en algun lloc recòndit per tramar una conspiració?"

El llibre "La gran teranyina", del senyor Roger Vinton –aquest matí en parlarem amb ell–, s'ocupa essencialment de les famílies catalanes que mouen els fils –la gran teranyina–, però l'animem a fer la versió de les famílies de poder a Espanya, perquè s'ocupi de ple de Florentino Pérez, Villar Mir i tants d'altres que, amb llotja al Bernabéu o sense, aconsegueixen que quan la factura és negativa la paguem nosaltres.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut