Joan Barril
Joan Barril.
Adéu a "El Cafè de la República"

Catalunya Ràdio deixa d'emetre "El Cafè de la República"

Després de la desaparició de Joan Barril, l'emissora treballa per reformular aquesta franja horària nocturna amb un altre projecte radiofònic que doni resposta a l'audiència.

Actualitzat

El programa "El Cafè de la República" de Joan Barril s'ha deixat d'emetre a Catalunya Ràdio. El segell insubstituïble de l'escriptor i periodista, que va morir la matinada de dissabte, fa que aquest programa d'autor no pugui continuar sense ell. Dilluns se'n va fer l'última edició i, després de dos dies en què la retransmissió de partits de futbol també havia apartat el programa de l'antena, des d'aquest dijous, 18 de desembre, s'han començat a recuperar programes ja emesos de "L'ofici de viure", amb Gaspar Hernàndez. Durant aquestes festes, l'espai dedicat a la psicologia positiva s'emetrà de dilluns a divendres, de 21.00 a 22.00 h. Mentrestant, Catalunya Ràdio treballa per reformular aquesta franja horària amb un altre projecte radiofònic que doni resposta a l'audiència.

Aquestes són les paraules de comiat que l'equip del programa va adreçar a l'audiència ahir al vespre:

"El programa 'El Cafè de la República' ja no tornarà. Sense el Joan Barril, el programa no tindria sentit. Dilluns el vam acomiadar amb un programa especial on el vam recordar i el vam homenatjar, amb humor i amb amor, els seus amics, els seus col·laboradors i els que vam tenir la sort de treballar amb ell. Sempre portarem el Joan en els nostres pensaments, però avui ens hem d'acomiadar del programa.

'El Cafè de la República' era un programa d'autor, d'un autor amb una fortíssima personalitat, i sense l'autor l'obra es desfà, s'esmicola, s'enfonsa com un castell de sorra engolit per una onada. Sense el Joan no hi pot haver 'El Cafè de la República'.

Els qui treballàvem amb ell emprendrem altres tasques professionals i segur que ens acabarem trobant en aquest mar d'ones radiofòniques amb tots vostès, seguidors d''El Cafè de la República', que van donar sentit al programa. La franja que deixem buida l'ocuparà, passat Nadal, un altre projecte de Catalunya Ràdio. Mentrestant, els deixarem amb 'L'ofici de viure'.

Aquí s'acaba, doncs, una aventura radiofònica apassionant, que ens ha marcat per sempre, a vostès i a nosaltres. Diguem-li adéu sense pena, amb l'alegria d'haver compartit unes emocions i uns afectes que ningú ens podrà arrabassar. Després de les festes de Nadal, Catalunya Ràdio obrirà una altra etapa que mantindrà l'esperit de la ràdio tranquil·la, on ens agradaria trobar-los. Fins aviat!
"

 

Anar al contingut