Montse Virgili
Montse Virgili dirigeix i presenta "Les dones i els dies"
DISSABTE, A LES 00.05

Drag-queens i drag-kings, a "Les dones i els dies"

Dissabte, 16 d'abril, a partir de les 00.05, el programa que dirigeix i presenta Montse Virgili analitzarà com Barcelona ha estat històricament una ciutat referent del transvestisme i donarà les claus per conèixer en profunditat les drag-queens i els drag-kings.

L'edició de dissabte de "Les dones i els dies" inclourà una entrevista a Rubén Antón, artista gràfic i retratista, creador del projecte "Drag is Burning" i investigador de l'herència cultural de la ciutat de Barcelona. També respondrà a les preguntes de Montse Virgili Àlex Marteen, drag-queen, cantant, DJ i compositor, i també un dels participants del concurs la Ravalada Drag Race, que parlarà de l'essència del drag i de com ha influït el concurs de "RuPaul's Drag Race" en l'auge del transvestisme.  

El programa també prendrà el pols al panorama drag de la ciutat de Barcelona amb Juan Castillo, DJ i membre del grup Pluma, juntament amb la seva parella, la drag-queen londinenca Jono Kitchens. L'espai també inclou converses amb la veterana drag-queen Marvin Salas i amb el fotògraf Isaac Flores, que aclarirà com documenta el drag 

De la mateixa manera que les drag-queens parodien la idea de feminitat, és indispensable que existeixin els drag-kings. Els performers que desconstrueixen la idea de tot allò masculí existeixen i ja tenen casa a Barcelona. Ho explicarà Ken Pollet, membre del grup Queer That. 

"Les dones i els dies" s'emet a Catalunya Ràdio les nits de dissabte a diumenge, de 00.05 a 01.00.  

 

Anar al contingut