Dones que estan canviant el món del videojoc (per a bé)

Si mai has jugat a videojocs, comença amb aquestes creacions liderades per dones. I si jugues molt, però només al FIFA, deixa't endur per noves sensacions d'una vegada

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Albert Murillo

Director i presentador del "Generació digital"

@albertmurillo
Actualitzat

La darrera edició del llibre blanc dels videojocs a l'estat espanyol constata que només un 17% dels 5.500 professionals que es dediquen a fer videojocs són dones.

A nivell mundial, i si ens fixem en d'altres països, aquesta tendència és força diferent ja que, fins i tot, moltes d'elles estan al capdavant d'importants aventures interactives.

Kim Swift ha estat considerada per la revista "Forbes" una de les dones més influents del món del videojoc. Va desenvolupar l'any 2007 "Portal", el joc que, crec, tothom hauria de jugar. Una aventura on hem d'anar superant nivells d'un trencaclosques amb l'ajuda d'un teletransportador. El joc, que va guanyar un munt de premis, destaca sobretot per la relació entre la personatge i la intel·ligència artificial del laboratori per on ens movem.

Kellee Santiago ara treballa per Google fent videojocs de realitat virtual i fa 8 anys produïa "Flower", un videojoc on hem de controlar el vent per fer moure els pètals d'una flor. En aquest cas Kellee va ajudar tot un talentós equip per dur a terme un joc amb una alta càrrega ecològica i sentimental. "Flower" només es pot jugar amb el sistema PlayStation.

Shiobhan Reddy ha volgut estar fora de tot protagonisme en els videojocs que ha creat i, a més, sempre ha intentat que en el seu estudi, Media Molecule, hi hagi més presència femenina de la que és habitual en el sector. Si en els dos anteriors exemples els videojocs destaquen per la seva sensibilitat, Shiobhan ha estat al capdavant d'una nissaga que originava un tipus de videojoc totalment innovador fa més de 10 anys: un videojoc per fer videojocs: "LittleBigPlanet". A més, incorporava un lema que ha marcat la indústria: juga, crea, comparteix.

La indústria està canviant gràcies a les dones que s'hi dediquen. Esdeveniments, documentals o associacions que busquen espai i visibilitat per créixer en un món dominat pels homes.

Anar al contingut