Montse Virgili
Montse Virgili dirigeix i presenta "Les dones i els dies"
DISSABTE, A LES 00.05

Dones i patrimoni, a "Les dones i els dies"

Dissabte, 9 d'abril, a partir de les 00.05, el programa que dirigeix i presenta Montse Virgili parlarà de patrimoni material i immaterial i de com, mentre el primer s'ha associat més als homes, el segon ha estat històricament vinculat a les dones.

El patrimoni del totxo i de les finques se l'han quedat, principalment, els homes. En canvi, del patrimoni immaterial (l'aixovar, la cura de les relacions familiars, els ritus de mort, fer botifarres -matança del porc-, els contes, les receptes...) se n'han encarregat històricament les dones. Ho explicarà Rosa Cerarols, geògrafa, antropòloga i professora d'Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra.  

El programa també anirà fins al Montseny, al Mas Bellit, per conversar amb Marta Lloret, caçadora de masies i tècnica de patrimoni cultural. Explicarà què és el projecte MASIAIRE, impulsat a través de la Fundació Mas i Terra, que connecta propietaris i masovers per recuperar cases tancades.  

Montse Virgili també entrevistarà la restauradora Anna Bertral per parlar de la situació de la dona restauradora a Catalunya, i traslladarà el programa fins a les Terres de l'Ebre per donar a conèixer el projecte del Rihihiu, un festival participatiu d'arts vives a les masades. 

"Les dones i els dies" s'emet a Catalunya Ràdio les nits de dissabte a diumenge, de 00.05 a 01.00.  

Anar al contingut