Pere Escobar, la veritat d'un tro
ANÀLISI

Pere Escobar, la veritat d'un tro

Retrat íntim de la conversa amb un periodista 100x100 generós

Actualitzat

És d'una peça: vital, sincer, obert i optimista. Per això assegura que ell ha tingut molta sort a la vida; i jo callo i no li dic que la sort és per a aquells que la mimen i la saben fer créixer. L'atzar és una altra cosa.

Al Pere Escobar el coneixem fent tots els programes d'esports del món a Catalunya Ràdio i TV3. Ens arrossega, vibrant, en les transmissions. Hi posa el cor i l'ofici de tants anys.

Però ens enamora també quan obre els ulls i se sap atansar a les persones que un dia se'ls va esgarriar la vida. Recomano els seus retrats biogràfics en forma de llibre o els racons de la ciutat de Barcelona, que adora.

Hi porta els nens. Els fills, tots cinc. En parla i novament se li obre l'esperit. Pere Escobar no és únicament 100x100 futbol, tal com es titulava el seu programa, és sobretot 100x100 Pere Escobar, la veritat d'un tro.

Pere Escobar a 'El divan'
Pere Escobar a "El divan" (Catalunya Ràdio / Núria de la Fuente)

Quan s'acotxa cada nit, vol tenir la consciència tranquil·la.

"Jo només em dec a mi mateix. Al final del dia estàs tu sol i jo necessito poder dormir."

Generós amb els companys i la vida, és creatiu i suggerent. A Aretha Franklin, Déu i el Barça els posa en línia a "El divan". Per l'artista hauria après anglès. Al principi de l'Esperit li demana tranquil·litat i que li cuidi els nens. I del Barça, ens revela, tot rient, una gran secret:

"En el club de la nostra vida hi habita una bestioleta que segur que et picarà i et transformarà en un beneit."

Adora la seva feina i, més murri que mai, em confessa que no es pot ser torero sempre per a tothom. A mi, que em fascina la capa, que amb art fa voleiar!

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut