M. Àngels Tejada a "El divan"
M. Àngels Tejada a "El divan"
ANÀLISI

M. Àngels Tejada, emprenedora i solidària

Retrat íntim de la conversa amb una empresària valenta i agraïda amb la vida

Actualitzat

Admiro M. Àngels Tejada de fa molt de temps. A punt de fer 69 anys, dirigeix l'empresa Randstad Public Affairs. És una dona feta a ella mateixa amb esforç, alegria i dedicació.

Amb una nena de quatre anys, acabada de separar, va muntar la seva pròpia empresa de treball temporal. No en sabia gens, però intuïa que hi havia un espai per saber buscar les millors persones per a cada lloc de treball. La seva mare, l'àvia, va agafar la maleta i es va plantar a casa seva per ajudar.

Des de llavors no ha parat. Cada cop reptes superiors. I una veu humana a cada gest que feia viable els projectes. Si de petita els deia als nois "deixeu-me manar", de gran demanava a les empreses clients que li paguessin puntual perquè, altrament, no podria sobreviure ni fer la feina bé.

"Sisplau, pagui'ns puntual."

Amb un somriure dolç i ferm, assegura que no ha tingut mai cap impagat i que no ha demanat cap crèdit al banc.

M. Àngels Tejada a 'El divan'
M. Àngels Tejada a 'El divan'

M'agraden les persones que basteixen edificis forts i bonics. Que et miren als ulls, que t'ofereixen el que de la vida han après. Que són positives i que sempre, sempre, estan disposades a donar-te una mà.

La M. Àngels Tejada és tot això. A Fidem, la fundació que ajuda directives i empresàries a definir el projecte, l'hi vam trobar. A Foment del Treball hi continua sent. Directives o treballadores, ens recomana que sapiguem fer valer el que atorguem a l'empresa.

A final d'any, els homes reclamen un augment de salari. I les dones? Fem-ho també.

Després d'un primer matrimoni, fa 33 anys que va saber unir la vida amb Miquel Bonet, un altre crac. Quatre fills, tenia ell! Els van sumar i en són cinc.

Ara comença a aprendre el piano i a pintar. Fa Pilates, resa i agraeix a la vida tenir vida.

Anar al contingut