• Recordem Josep Maria Benet i Jornet

  Ha mort Josep Maria Benet i Jornet als 79 anys, figura fonamental de la dramatúrgia catalana contemporània i un dels autors que han arribat a un públic més ampli, sobretot com a guionista de televisió. Al llarg de la seva trajectòria, va escriure una cinquantena de textos, alguns dels quals s'han adaptat al cinema. Els últims anys de la seva vida van estar marcats per l'Alzheimer.

 • Moncho: "Quan pujava a l'escenari a cantar era com ser al cel. Felicitat total"

  [Entrevista emesa el 7 d'abril de 2018]. Moncho, el rei dels boleros, reconeix que troba a faltar cantar. Un malaltia en una corda vocal l'ha apartat dels escenaris. Malgrat la nostàlgia, riu quan assegura que ha contribuït a fer créixer la natalitat perquè, diu, les parelles feien l'amor escoltant les seves cançons. Tot i que es considera un pencaire de la cançó lamenta que ara li ha quedat un pensió molt minsa.

 • Conversa amb Carles Canut

  Recupera "El divan" que Sílvia Cóppulo va fer a l'actor, el 2013, parlant de la seva vida i les seves conviccions.

 • Montserrat Carulla: "Vull que posin en llibertat els presos i que tornin els refugiats forçats"

  Montserrat Carulla s'asseu a "El divan" per reflexionar sobre la seva vida i sobre la història de les dones de la seva generació. L'actriu explica el "calvari" que va viure durant el seu primer matrimoni i els problemes que va tenir per treballar sobretot després de separar-se. Guapa, valenta, amb talent i molta determinació, Montserrat Carulla també troba un moment per explicar secrets que fa un temps eren inconfessables. Explica sense embuts la relació que va tenir amb Palau i Fabre o que l'Albert Boadella li va "tirar la canya". Montserrat Carulla no oblida els presos ni els exiliats i expressa amb sentiment el desig que tornin a casa.

 • Recuperem la conversa que li vam fer a Jorge Wagensberg

  Un dia d'estiu del 2015 es va estirar a "El divan" el físic i professor Jorge Wagensberg. Ens va deixar un record dolç. Amb la humilitat dels savis bons, Wagensberg va reflexionar amb Sílvia Cóppulo al voltant del coneixement i de la seva vida. Wagensberg ens va donar una lliçó de vida i d'amor. Deia Wagensberg que la física no serveix per explicar la passió amorosa. I la química? Escolta-ho i ho sabràs...

 • Un Pau Donés satisfet de tot el que ha viscut i il·lusionat amb els projectes de futur

  El cantant de Jarabe de Palo, Pau Donés, s'estira a "El divan" i ens explica com eren els petons de la Flaca. Assegura que no és un home d'una sola dona i diu "si m'estimo els meus tres germans igual, per què he d'estimar només una dona? Li brillen els ulls quan parla de la seva mare, que va morir en circumstàncies tràgiques quan ell tenia setze anys, i diu que encara ara li "explica" les coses importants de la seva vida. Encara la seva malaltia amb valentia i coratge. Avança que té molts projectes de futur. Els més importants seran els que compartirà amb la seva filla.

 • Carles Santos explicava a Sílvia Cóppulo per què va deixar de pescar tonyines

  L'1 de febrer del 2014, Sílvia Cóppulo va rebre a "El divan" el músic Carles Santos, mort als 77 anys. De la infància, de la música, del futur... una conversa de proximitat

 • Pere Tapias: "Jo explico històries a una paret"

  Amb motiu del seu 70è aniversari, a "La vida" recuperem el divan que Sílvia Cóppulo va fer a Pere Tapias l'any 2013

 • Emma Roca: "Només demano que no ens aixafin pel fet de ser dones"

  És bombera, ultrafondista, està a punt de doctorar-se en bioquímica i és mare de família nombrosa. Emma Roca s'estira al divan de Sílvia Cóppulo per repassar la seva vida personal i professional.

 • Joan Margarit: "No he estat mai sense poesia. Si me la traguessin, la correria a buscar"

  El poeta Joan Margarit s'estira al Divan de "El Suplement" i posa veu als poemes que ens ensenyen "Des d'on tornar a estimar" (Editorial Proa, 2015). Quan llegim la seva poesia, podem fer les paus amb la vida. I ens parla de l'amor i la mort, dels records, d'aquesta Barcelona tant generosa i alhora tant dura, i de la importància de la poesia per sobreviure a la intempèrie moral. Aquest és el vídeo d'una entrevista amb un home humil, honest i generós. En definitiva, són les paraules d'un home savi.

 • Pare Manel: "Estimar és dintre del meu codi genètic"

  Sílvia Cóppulo convida a "El divan" al Pare Manel, un home d'acció que gràcies a les seves amistats artístiques ha aconseguit fer un dels festivals solidaris amb més solera i eficàcia del país, el famós "Guanyat el cel, amb el pare Manel".

 • Montserrat Abelló: "Estimo tant la vida que la faig meva, moltes vegades"

  Sílvia Cóppulo convida a "El divan" la poeta Montserrat Abelló, una dona vital que als seus 96 anys diu que el secret de la longevitat és no escoltar-se gaire, ser molt vital i no pensar que t'has de morir.

 • Isabel-Clara Simó

  Conversa en profunditat amb l'escriptora Isabel-Clara Simó.

Anar al contingut