David Guapo a "El divan"
David Guapo a "El divan"
ANÀLISI

David Guapo, entre l'humor i l'amor

Retrat íntim de la conversa amb un monologuista de riure càlid i veu serena

Actualitzat

David Guapo és monologuista i ens fa riure. Surt sol a l'escenari i l'omple. Les rialles voleien al teatre o a cada casa davant el televisor. Ens escalfa el cor i ho sap; per això em dirà que l'amor i l'humor viuen en la mateixa ona.

El dia que vaig conèixer en David a casa d'un amic comú em va sorprendre la netedat de la seva mirada. Intel·ligent, anava a poc a poc i s'interessava realment per mi i per les persones. De seguida es va posar a parlar de la teràpia neural. És el que ara li interessa de debò.

Estudiarà Medicina i Neurologia, de la mateixa manera que, quan va arribar a San Francisco (EUA), es va posar a treballar en una obra -sense papers- i va fer un curs de paleta. Després començaria a tocar per bars i sales de música mentre aprenia a tocar la guitarra, el piano o la trompeta.

"Si tens un pla a llarg termini, la vida se't fa menys pesada", diu. Volia "retirar-se" als 40 anys i, amb això de la pandèmia, se li ha endarrerit uns mesos, però ara, assegura, ja és ric.

David Guapo a 'El divan'
David Guapo a "El divan"

Porta diverses empreses, entre elles una de logística amb la seva cosina Yaiza. Amazon o Ikea entre els clients. I un algoritme perquè els productes s'entreguin a l'hora. I sí, clarament confessa que ha fet diners.

"Jo soc molt bona persona i molt graciós. De músic, correcte", assegura. "Està bé saber les pròpies limitacions. M'agrada l'escenari, però no hi estic enganxat. No vull dependre de res."

Fa tres anys que és vegetarià i ara ha deixat el sucre. Diu que es troba molt bé. I nosaltres trobem que avui, a l'estudi d'"El divan" de Catalunya Ràdio, al seu costat, tots ens sentim molt bé. La veu serena i el somriure bategant.

Anar al contingut