• Àlex Rovira: "L'èxit t'encega completament"
  Veure vídeo

  Àlex Rovira: "L'èxit t'encega completament"

  S'asseu al nostre divan Àlex Rovira, escriptor, economista, consultor i reconegut conferenciant internacional.

 • Isabel-Clara Simó: "Un dia serem lliures"
  Veure vídeo

  Isabel-Clara Simó: "Un dia serem lliures"

  Escriptora, periodista i política valenciana, Isabel-Clara Simó és la nostra convidada d'aquest divan.

 • Lluís Llach: "La solució som la gent"
  Veure vídeo

  Lluís Llach: "La solució som la gent"

  El cantautor i escriptor repassa la trajectòria artística i vital que l'ha portat a ser considerat un referent cultural i de reivindicació nacional per una part important del catalanisme.

 • Ramón Cotarelo: "L'independentisme és transversal"
  Veure vídeo

  Ramón Cotarelo: "L'independentisme és transversal"

  Ramón Cotarelo, politòleg i escriptor, és qui s'asseu avui al nostre divan.

 • Simona Levi: "Soc l'exemple evident que no hi ha discriminació lingüística a Catalunya"
  Veure vídeo

  Simona Levi: "Soc l'exemple evident que no hi ha discriminació lingüística a Catalunya"

  La dramaturga i impulsora de la plataforma per la democràcia digital Xnet fa un recorregut pels projectes que l'han marcada

 • Artur Mas: "Vaig dir que feia un pas al costat, no un pas enrere"
  Veure vídeo

  Artur Mas: "Vaig dir que feia un pas al costat, no un pas enrere"

  El 129è president de la Generalitat analitza a El Divan la situació política actual i repassa moments vitals que l'han marcat

 • Montserrat Carulla: "Que no em temptin a tornar a pujar als escenaris perquè els diré que sí"
  Veure vídeo

  Montserrat Carulla: "Que no em temptin a tornar a pujar als escenaris perquè els diré que sí"

  Guapa, valenta, amb talent i molta determinació. Montserrat Carulla s'asseu a "El divan" per reflexionar sobre la seva història i la història de les dones de la seva generació. L'actriu ens parla de la infelicitat en el seu primer matrimoni i de la dificultat de treballar com a dona, sobretot després de separar-se. Durant gairebé una hora de conversa, Carulla també troba un moment per explicar secrets que fa un temps eren inconfessables, com ara la relació que va tenir amb Palau i Fabre o que l'Albert Boadella li va "tirar la canya".

 • Joan Roca: "Volem recuperar receptes antigues de les àvies per conservar els sabors i millorar la tradició"
  Veure vídeo

  Joan Roca: "Volem recuperar receptes antigues de les àvies per conservar els sabors i millorar la tradició"

  Ser el millor del món sempre és difícil. I un cop ho has aconseguit, encara és més complicat mantenir-t'hi. Joan Roca és gironí i ha estat guardonat en diverses ocasions com el millor cuiner del món. El Celler de Can Roca, el restaurant que lidera amb els seus germans, té tots els premis més prestigiosos del sector. El van obrir inspirats en el restaurant dels seus pares, un restaurant senzill en un barri senzill de Girona. Des de llavors, no han parat de crear i d'investigar. En Joan ha vingut a "El divan" per desconstruir-se parlant de la família, de gastronomia, del present, del futur i del Celler. "El divan" de Joan Roca, igual que la millor cuina, és de cocció lenta i fa xup-xup. Amb Sílvia Cóppulo.

 • Julio Manrique: "El teatre és la vida condensada"
  Veure vídeo

  Julio Manrique: "El teatre és la vida condensada"

  La seva mirada encisa. El seu nom és sinònim de sales de teatre plenes. En Julio Manrique és actor, director, emprenedor i autor de teatre. Ara sembla que estigués destinat a triomfar a l'escena, però ell va estudiar Dret. I després, volia dedicar-se al periodisme. Per sort, va ser descobert ben aviat -amb només 19 anys- i des de llavors la seva carrera no ha fet altra cosa que concatenar èxits. A "El divan", ens explica com ho fa per treballar amb la seva parella i amb el seu millor amic, amb qui ha format una productora de teatre. Ens diu que li agrada fer de pare i explica com l'han marcat els papers de Shakespeare que ha interpretat. En Julio s'asseu còmodament a "El divan" per seduir amb el seu discurs, els seus ulls i la seva manera d'entendre la vida i el teatre.

 • Rosa Maria Calaf: "Arreu del món la dona continua reprimida i oprimida"
  Veure vídeo

  Rosa Maria Calaf: "Arreu del món la dona continua reprimida i oprimida"

  La Rosa Maria Calaf afirma que "una societat avança quan a la dona se li atorga un paper actiu". Ella ha estat a més de 170 països, només n'hi falten 13 per visitar. Però és que, a més, allà on ha estat, no hi ha anat per fer-hi turisme. Hi ha anat a conèixer la gent i a explicar què hi passa i com s'hi viu. Ella és una reportera amb majúscules.

 • Manel Esteller: "Els nostres gens ens donen la tendència a ser, però no són una ordre a ser"
  Veure vídeo

  Manel Esteller: "Els nostres gens ens donen la tendència a ser, però no són una ordre a ser"

  Manel Esteller és el metge que explica com lluitar contra el futur escrit de l'ADN. A través de l'epigenètica, el doctor Esteller diu que les nostres eleccions diàries poden modificar químicament el codi imprès a les nostres cèl·lules i les que rebran els nostres hereus. El doctor Esteller és investigador de l'IDIBELL (Institut d'Investigacions Biomèdiques de Bellvitge). Va ser el primer universitari de la família i li passen les hores al laboratori mentre escolta "My Sharona", el tema de The Knack que es va popularitzar amb la pel·lícula "Reality Bites". Afable, ens enamora al Divan.

 • Lluís Homar: "Soc republicà al 150%. No entenc com es pot defensar la idea de monarquia"
  Veure vídeo

  Lluís Homar: "Soc republicà al 150%. No entenc com es pot defensar la idea de monarquia"

  El gran actor Lluís Homar ens mostra honestament la seva fragilitat com a ésser humà. Plora quan ens explica la por que l'ha fet patir durant tota la vida, pendent sempre de ser acceptat i de poder arribar a ser el millor. Però també riu quan recorda la rivalitat a l'escenari que tenia amb l'actriu Anna Lizaran i seves les trobades amoroses a la vida real. "La força rau en la vulnerabilitat", assegura un home enamorat dels seus fills, que ha estat el millor Manelic de "Terra Baixa" i que ara se'ns endú amb el "Cyrano de Bergerac". Lluís Homar interpreta el paper més important de la seva vida: fa de Lluís Homar.

 • Luis Rojas Marcos: "Per ser feliç cal tenir il·lusions, projectes i reptes"
  Veure vídeo

  Luis Rojas Marcos: "Per ser feliç cal tenir il·lusions, projectes i reptes"

  Al psiquiatre de Nova York, que va néixer a Sevilla, tocar la bateria el va salvar. De nen hiperactiu que es distreia a classe a líder de la gestió hospitalària reconegut mundialment. Corre la marató de la ciutat dels gratacels i ens explicarà com podem superar l'adversitat i tocar amb la punta dels dits els núvols feliços. Al "Divan" s'emociona el Dr. Luis Rojas Marcos.

 • Moncho: "Quan pujava als escenaris estava en un estat de felicitat total. Estava al cel. Ara ho trobo a faltar"
  Veure vídeo

  Moncho: "Quan pujava als escenaris estava en un estat de felicitat total. Estava al cel. Ara ho trobo a faltar"

  Tard o d'hora, tots caiem en el joc de l'amor i el desamor, diu Moncho, el rei dels boleros. Per això canta amb el cor i pensant únicament en les dones. Si els homes s'hi apunten, millor. Quan pujava als escenaris tocava la felicitat. "He contribuït a fer gran el país. Moltes parelles feien l'amor escoltant les meves cançons." L'home que va decidir ser cantant quan va veure que una dona es treia les calces i les tirava a un vocalista es confessa a "El divan", ara que una malaltia ha afectat les seves cordes vocals i només enyora els recitals.

 • Joan Massagué: "Si ho vols tot perfecte, seràs molt infeliç perquè el món és imperfecte."
  Veure vídeo

  Joan Massagué: "Si ho vols tot perfecte, seràs molt infeliç perquè el món és imperfecte."

  Autoritat mundial en la recerca de la metàstasi, el nostre bioquímic, Joan Massagué, dirigeix l'Sloan Katering Cancer Center de Nova York. Net de pagesos i apotecaris de Vallmoll (Alt Camp), tant quan parla de cèl·lules com de minerals, li interessa la humanitat. És un científic savi i sap riure. Ho comprovem al Divan.

 • Suso de Toro: "La monarquia ens l'hem menjat amb patates"
  Veure vídeo

  Suso de Toro: "La monarquia ens l'hem menjat amb patates"

  L'intel·lectual gallec Suso de Toro creu que, reivindicar democràcia ara a Espanya ha esdevingut revolucionari. Que els mitjans de comunicació espanyols han fet un rentat de cervell a la població espanyola, que té molta por que, si els catalans aconsegueixen el que volen, hi hagi un cop d'estat com el del 36 i ens tornem a situar en una dictadura.

 • Laia Sanz
  Veure vídeo

  Laia Sanz

  Per què porta penjada al coll la medalla de Sant Antoni la millor motorista del món? "Qui té la voluntat, té la força", es diu a si mateixa. Perquè un dia va dir "no" a ser la motxillera de ningú, Laia Sanz triomfa al món i al Dakar. L'aplaudirem a "El divan".

 • Pau Donés
  Veure vídeo

  Pau Donés

  La mare va saber veure que a aquell nen hiperactiu i dislèxic el podria salvar la música; la mare, que se'n va a anar voluntàriament quan ell era un adolescent. Al costat d'un suïcidi, diu en Pau, el (meu) càncer és una grip. Acaba de fer una gira de més de 200 concerts, i, a la vida, el que el mou és la seva filla Sara, el seu amor tatuat als dits de les mans. Convençut que és millor tenir nòvies que parella, es confessa no monògam. Perquè només hi ha present, Pau Donés, de Jarabe de Palo, ens regala una lliçó de vida a "El divan".

 • Teresa Gimpera
  Veure vídeo

  Teresa Gimpera

  A "El divan", s'hi estira una dona pionera i valenta a l'hora de donar el lloc més rellevant a l'amor, encara que hagi nascut clandestinament. L'actriu i model Teresa Gimpera ha eixamplat l'espai vital de les dones amb naturalesa i elegància.