Papallona sobre flors
Papallona sobre flors
El divan

Anna N. Schlegel, una papallona que mou el món

Retrat de la conversa amb la dona tecnològica més influent del món, que busca sempre l'equilibri

Actualitzat

L'Anna és una dona molt important. D'ella en depenen milers de persones. És la vicepresidenta de l'empresa NetApp, a Silicon Valley, a San Francisco, i la revista Analitics Insight l'acaba d'elegir com la dona tecnològica més influent del món.

La veig a l'altra punta de món, als Estats Units, a través d'una pantalla petita. Somriu, és polida. Amb accent olotí, parla a poc a poc. Pensa bé el que vol dir. Sovint li notes que tradueix mentalment de l'anglès o de l'alemany: parla sis idiomes i treballa en quatre.

Anna Navarro Descals, Anna N. Schlegel, sap que és un referent per a les dones, i fins i tot els dona classes per ensenyar-los a negociar.

"Quan t'ofereixen una feina has de 'play ball', jugar la teva pilota per guanyar el partit. Prepara't bé. Mira de saber el màxim de l'empresa que et vol. No únicament importa el salari."

I enumera tot un seguit de condicionans que cal tenir en compte per aconseguir un bon contracte.

M'agrada sentir-la recordant la Devesa de Girona, on anava a córrer de matinada amb el pare, enginyer, ella que va créixer envoltada de xicots, els amics dels seus germans.

De la mare, pintora, li agradaria haver-ne heretat el sentit artístic. Tot d'una se sorprèn a ella mateixa dient:

"Els meus pares són súpers, i penso que en la sensibilitat rau la força."

Anna N Shlegel a El divan
Anna N. Schlegel a "El divan"

És conscient que els petits gestos de cada dia fan que el món es configuri d'una manera o d'una altra. Per això va fundar una ONG que ajuda les dones a la frontera de Tanzània amb Kènia: "Les dones no han de morir quan tenen un fill."

"Si vols ajudar, apunta't a una organització no governamental i actua."

Li agrada anar a comprar la fruita al mercat els dissabtes al matí i, quan a les botigues li volen obrir una fitxa, sempre diu que no. Som nosaltres els que hem de tenir cura de decidir a qui donem les nostres dades.

Al seu llibre "Trully global" descriu molt bé com obrir mercats arreu del món. La globalització ofereix coses positives i s'ha d'anar alerta amb les que poden no ser-ho.

Catalunya? El millor país del món, diu rotunda. I ho repeteix amb intensitat i alegria.

M'agrada que Anna N. Schlegel hagi elegit Tina Turner i la seva cançó "The best" per referir-se a la cantant de rock i soul amb admiració.

"Va tenir un primer matrimoni fracassat i difícil. Tant com ha hagut de patir, i en actiu fins ben gran."

I mentre m'ho explica jo penso que "the best", la millor, és l'Anna. Les millors persones sempre són les més senzilles.

"M'agrada el balanç", em diu a mitja conversa. L'equilibri, esclar. A les xarxes es defineix com a @annapapallona.

Ara que hi he parlat entenc que l'efecte papallona, un lleuger aleteig que esdevé motor de canvi, és la seva inspiració i la defineix. Una papallona que mou les ales i el món ha vingut a "El divan".

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut