DIJOUS

Disponible el primer episodi d'"Historial Clínic", el podcast impulsat per l'Hospital Clínic, Catalunya Ràdio i la Fundació BBVA

Aquest dijous, 24 de març, s'ha publicat al web i a l'app de Catalunya Ràdio el primer episodi d'"Historial Clínic", el podcast que relata vuit històries de pacients sobre vuit malalties gravades dins de les instal·lacions del Clínic. La redacció i realització és del periodista Adam Martín i la producció, de PortalClínic.

Actualitzat

Cada dijous, Adam Martín introdueix un nou capítol que explica la història d'un pacient que pateix una malaltia prevalent. Al mateix temps, compta amb l'opinió especialitzada dels professionals del Clínic en aquesta malaltia. Els capítols d'"Historial Clínic" tenen una durada d'entre 20 i 30 minuts i capten sons, emocions i explicacions que es donen en espais tan diferents de l'Hospital Clínic de Barcelona com les consultes, les sales d'exploració, els quiròfans i les unitats de cures intensives. 

En el primer episodi, "La regla no ha de fer mal", es dona a conèixer la història d'Eva Flor, pacient d'endometriosi, que torna a viure amb certa normalitat després d'haver passat un calvari abans de ser diagnosticada. La seva història és de dolor i de patiment físic i mental. D'incomprensió i menysteniment per l'afectació dels prejudicis sobre les dones en el diagnòstic d'una malaltia. El Dr. Francisco Carmona, cap del Servei de Ginecologia, explica com es tracta aquesta malaltia al Clínic, amb 500 pacients cada any. I és que aquesta malaltia afecta un 10% de les dones en edat reproductiva. 

El podcast s'emmarca en el projecte PortalClínic, impulsat per l'Hospital Clínic de Barcelona i la Fundació BBVA, que pretén ajudar els pacients a gestionar les seves preocupacions amb informació fiable i de qualitat i tenir un paper actiu en la cura de la salut. Els capítols de la primera temporada d'"Historial Clínic" es poden escoltar als webs del Campus Clínic i de Catalunya Ràdio, a més de l'app de l'emissora i les plataformes de podcast Ivoox, Spotify, Apple podcast, Amazon Music i Google Podcast. 

 

Anar al contingut