"Directe a l'òpera", "Una tarda a l'òpera", "El violí vermell" i "So de cobla" tornen a l'antena de Catalunya Música aquest cap de setmana

Aquest dissabte, 25 d'abril, a les 19.00, Catalunya Música recupera les transmissions d'òpera des del Metropolitan de Nova York, amb el programa "Directe a l'òpera", que presenten Aleix Palau i Ignasi Pinyol. Des del confinament, oferiran la transmissió de l'òpera "L'holandès errant", de Richard Wagner, que es va representar al Met el 10 de març passat, pocs dies abans que el teatre tanqués temporalment les portes per la crisi del coronavirus

Els programes "Una tarda a l'òpera", "El violí vermell" i "So de cobla", realitzats des de casa, també se sumen a la llista de programes actius a l'antena de Catalunya Música i s'afegeixen a "Els homes clàssics", "El taller del lutier" i "Afinats", el nou format de programa magazín que l'emissora ha posat en marxa durant aquest confinament.

El programa "Directe a l'òpera" torna a l'antena de Catalunya Música dissabte, a les 19.00, amb l'audició de l'òpera "L'holandès errant", de Richard Wagner. Els principals intèrprets d'aquesta funció van ser el baríton Ievgueni Nikitin, la soprano Anja Kampe, el baix Franz-Josep Selig i el tenor Serguei Skorokhódov, amb el Cor i l'Orquestra de l'Òpera Metropolitana de Nova York, dirigits pel prestigiós director rus Valery Gergiev. Es tracta d'una nova producció, que signa François Girard.

Amb aquesta transmissió Catalunya Música recupera una part de la temporada d'òpera programada abans d'esclatar la crisi del coronavirus i que s'anirà completant properament amb altres títols operístics que s'han representat al Met, entre d'altres teatres.

Tot i que realitzat des de casa, aquest diumenge, a les 19.00, es reincorpora a l'antena de Catalunya Música l'altre programa operístic de l'emissora: "Una tarda a l'òpera", amb Jaume Radigales. Aquesta edició estarà dedicada al "Macbeth" de Giuseppe Verdi, el títol que havia de tancar la temporada d'Amics de l'Òpera de Sabadell. I es presentarà una òpera fascinant, però poc coneguda, del segle XX: "Beatrice Cenci", de Berthold Goldschmidt, que ha aparegut recentment en DVD.

"El violí vermell", el programa de música de cinema i bandes sonores, realitzat i presentat per Xavier Cazeneuve, també es reincorpora a la sintonia de Catalunya Música aquest diumenge a les 13.00, amb un programa dedicat a la diada de Sant Jordi. Com és tradició, pels volts de Sant Jordi "El violí vermell" dedica el programa a una selecció de fragments de música de cinema vinculats a la literatura. Enguany, a causa de les actuals circumstàncies, es faran referències als llibres que podem tenir per casa i als tipus de lectures que podem fer durant aquest confinament. Cazeneuve oferirà fragments de bandes sonores com ara "84 Charing Cross Road", "El somni etern", "Testament de joventut", "Cims borrascosos" i "Sherlock", entre d'altres.

Per acabar, i després de cinc setmanes sense música per a cobla ni actualitat sardanista a Catalunya Música, aquest dissabte, a les 9 del matí, també es recupera el programa "So de cobla", que realitza i presenta Ignasi Pinyol. En aquest retorn proposarà un recull d'audicions per fer passar de la millor manera aquest temps de confinament i de manca d'actes sardanistes. Una selecció que completarà amb la segona semifinal del concurs "La sardana de l'any".

 

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut