"Estat de Gràcia" a Bolonya
"Estat de Gràcia" a Bolonya

"Estat de Gràcia" es farà en directe des de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya

Actualitzat

Demà, dimecres 5 d'abril, "Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, des del recinte firal de Bolonya on hi ha la Fira de Llibre Infantil i Juvenil.

Roger de Gràcia, acompanyat per David Guzmán, entrevistarà David Cirici, escriptor i finalista del premi Strega per l'obra "Molsa"; Aina Bestard, il·lustradora i autora de "Qui s'amaga al bosc?";  Roser Capdevila, autora de "Les tres bessones", i Assumpció Esteban, una de les mares d'en Teo, que explicaran la seva experiència a la fira que s'està fent a Bolonya.

Per acabar, hi haurà una taula rodona d'estudiants de català a la Universitat de Bolonya a propòsit de la traducció literària del català a l'italià.

També els Serveis Informatius de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació fan una cobertura especial de l'esdeveniment. Òscar Callau és l'encarregat de proporcionar tota la informació des de Bolonya.

A més, s'està fent l'espai literari "Postdates", que incorpora, durant els dies de la fira, 15 nous fragments literaris que s'han enregistrat especialment per a l'ocasió i que tracten continguts de literatura infantil i juvenil catalana. Les noves "Postdates" es poden escoltar per antena i estan allotjades a l'especial web de Catalunya Ràdio.

Catalunya i les illes Balears són convidades d'honor de l'edició d'enguany de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, l'equivalent a la Fira de Frankfurt, però per als més petits. Una vuitantena de creadors i unes noranta editorials catalanes aprofiten l'aparador de Bolonya per exportar les seves obres.

En concret, uns 200 professionals del sector editorial en català participen durant aquesta setmana a la fira. Uns 80 creadors -entre autors, il·lustradors i artistes- representaran la literatura catalana. També s'estan fent una seixantena d'activitats.

Aquest certamen dura fins dijous al recinte firal de la ciutat italiana, permet descobrir les últimes tendències del mercat en la indústria del llibre i compta amb la presència dels il·lustradors, autors i editors més importants en la indústria del llibre infantil i juvenil de tot el món.

"Estat de Gràcia" s'emet cada dia, de dilluns a divendres, de quatre a set de la tarda.

 

catradio.cat/estatdegracia

facebook.com/estatdegracia

twitter.com/estatdegracia

 

Anar al contingut