#TopCatRàdio

De Marta Rovira a Leo Messi i de Tor a Altsasu. Entrevistes i moments de ràdio del 2018

És impossible resumir els 365 dies de l'any en només 10 continguts, però us proposem aquesta llista de diferents programes de Catalunya Ràdio que val la pena recuperar

Actualitzat

1 - L'entrevista de Mònica Terribas a Marta Rovira des de Ginebra

El 9 de novembre la secretària general d'ERC va parlar públicament per primera vegada des que va marxar a l'exili a Suïssa i ho va fer a "El matí de Catalunya Ràdio". En aquesta entrevista, explicava que la decisió de marxar la va prendre en poques hores perquè no volia fer passar la seva família per una "salvatjada".

 

2 - "Imagina", l'himne de l'"APM?" per l'1-O

L'"APM?" versiona la mítica cançó de John Lennon per convertir-la en l'enèsima cançó sobre l'1-O.

 

3 - Alfred i Amaia d'OT fan embogir Catalunya Ràdio des del "Popap"

Els exconcursants d'"Operación Triunfo" van visitar el "Popap" amb motiu del Concurs Internacional de Música Maria Canals. Van tocar dues cançons envoltats de fans i van rebre la visita sorpresa de la Judit Neddermann.

 

4 - "Estat de Gràcia" i la història del gos que va protegir un avi amb Alzheimer

La desaparició d'un home de 75 anys malalt d'Alzheimer a Borriana, a Castelló, va tenir un desenllaç feliç gràcies a la ràpida actuació de les forces de seguretat i a l'aparició en escena d'un gos abandonat que va estar acompanyant incondicionalment l'avi durant tota la nit. Roger de Gràcia en va parlar amb la seva filla, Maria Gracia Núñez, a l'"Estat de Gràcia"

 

5 - Messi inaugura la nova temporada del "Tot costa"

Sònia Gelmà i Ricard Torquemada li van fer la primera entrevista com a capità del Barça. Leo Messi explicava al "Tot costa" com es prenia aquest nou rol, com preveia la temporada i com veu l'esport i el futbol als 31 anys.

 

6 - L'entrevista d'"El suplement" a Clara Ponsatí des d'Escòcia

Roger Escapa va visitar l'exconsellera d'Ensenyament a la Universitat de Saint Andrews, on és professora. Ponsatí explicava a "El suplement" que la declaració unilateral d'independència va ser un "brindis al sol"

 

7 - La conversa entre Xavi Hernàndez i Ricard Torquemada, nominada als Premis Panenka

L'entrevista es va emetre per Esport3 dins de "Parlem de futbol" i se'n va poder sentir una primera versió a "La TdT" de Catalunya Ràdio. L'excapità del Barça es rendia al joc de Leo Messi, a qui veia jugant "fins als 38 anys". Aquest mes de desembre, la cinquena edició dels premis que atorga la revista Panenka l'ha seleccionat entre les 11 candidates com a millor peça periodística de l'any.

 

8 - "Tor, tretze cases i tres morts", la primera sèrie de no ficció de Catalunya Ràdio

Des de fa més de cent anys, els veïns de Tor, al Pallars Sobirà, es barallen per la propietat d'una de les finques privades més grans de Catalunya. El periodista Carles Porta va investigar la història d'aquest indret remot del Pirineu i en va fer un "30 minuts" i la novel·la "Tor, tretze cases i tres morts". Vint anys, la sang de Tor ha arribat a Catalunya Ràdio en format podcast.

Tots els episodis de "Tor, tretze cases i tres morts"

 

9 – Toni Soler i la dificultat del dol a "L'ofici de viure"

Fins a quin punt podem fer un dol que no es va fer en el seu moment? Gaspar Hernàndez en parlava a "L'ofici" amb Toni Soler, que ha escrit "El tumor", on confessa la seva dificultat per fer el dol per la mort de seu pare

 

10 – "Solidaris" des d'Altsasu

El passat mes de juny l'Audiència Nacional va absoldre els vuit joves d'Altsasu de terrorisme, però els va condemnar per desordre públic a penes de fins a 13 anys de presó per l'agressió a dos guàrdies civils i les seves parelles l'any 2016 a la localitat navarresa. Uns mesos abans, el 13 de gener, el programa "Solidaris" es va desplaçar a Altsasu i va parlar amb les famílies i els amics dels presos

 

La llista dels continguts més escoltats del 2018 al web de Catalunya Ràdio

ARXIVAT A:
Més vist 2018Catalunya Ràdio més vist 2018
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut