Ondas al Millor Programa de Ràdio: "Crims", de Carles Porta
Crims

Ondas al Millor Programa de Ràdio: "Crims", de Carles Porta

Catalunya Ràdio guanya un Premi Ondas, el més prestigiós del sector, 11 anys després

Actualitzat

Dia important per a Catalunya Ràdio. L'emissora guanya un Premi Ondas 11 anys després. L'impacte mediàtic del programa de Carles Porta segueix creixent. Aquesta vegada, "Crims" s'endú el reconeixement a Millor Programa de Ràdio dels Ondas, un guardó que anualment atorga Ràdio Barcelona - Cadena SER i està considerat el més prestigiós del sector.

El jurat de l'edició ha destacat que el programa "ha recuperat amb rigor periodístic, màxima qualitat i èxit, la narrativa radiofònica de la crònica negra."

Carles Porta ha explicat, emocionat, a "La tarda",  que es tracta d'un premi per a tothom que ha format part d'aquest projecte:

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, també ha volgut posar en valor el guardó:

"Els mitjans estem en un moment complicat però encara hi ha premis qu tenen un concens en el sector. Rebre un Ondas és el màxim que pot rebre una emissora. És un dia molt important."

Aquest és el setè premi Ondas concedit a Catalunya Ràdio. El primer va ser el que va aconseguir "El matí de Josep Cuní", el 1990. Després el guardó també s'ha atorgat a l'espai "Alguna pregunta més?", d'"El matí de Catalunya Ràdio", el 1997; a Catalunya Informació pel seu desè aniversari, el 2002; a Joaquim Maria Puyal, per la seva trajectòria i labor professional, el 2004, a "El suplement", amb Xavier Solà, el 2005 i a la programació especial sobre la gran nevada, el 2010.

Reconeixement, també a les xarxes

Les xarxes socials s'han omplert de missatges per felicitar Carles Porta i el seu equip.

Llum a la foscor

Cada cap de setmana, el periodista Carles Porta posa llum a la foscor a històries colpidores, casos mai explicats fins ara amb pèls i senyals. El programa es va estrenar a Catalunya Ràdio fa 4 anys i de seguida va atrapar l'audiència, i es va convertir en un dels referents de l'emissora pública. Al cap d'un temps, l'espai va fer el salt també a TV3.
 

En les diferents temporades del programa, Porta ha investigat uns 120 crims. Alguns més mediàtics, com el crim de la Guàrdia Urbana, i d'altres del tot desconeguts. Es tracta de posar llum en la foscor sempre a través dels testimonis directes o indirectes que van viure cadascuna de les històries. A "Crims" no hi ha experts parlant de la seva feina; hi ha protagonistes que relaten la seva participació en els fets, bé perquè ho van viure o bé perquè ho van investigar.

Al llarg d'aquest temps, "Crims" ha acumulat gairebé quatre milions de reproduccions a Catalunya Ràdio, més enllà de l'èxit rotund a les plataformes externes de podcast. Els casos més escoltats del programa, al llarg d'aquestes temporades, són el Cas Biondo, La noia del bidó i Qui va matar la Maria Marta?

Els Ondas, uns premis de prestigi internacional

Els Premis Onda tenen l'objectiu de reconèixer i impulsar les produccions radiofòniques, musicals i televisives que, aquí i internacionalment i en tots els seus gèneres i formats, aportin elements innovadors i millorin l'experiència de l'audiència.

En aquesta edició, la número 68, s'han presentat més de 550 candidatures procedents de 17 països de tot el món.

El proper 16 de novembre a Barcelona es donaran els premis als guanyadors i guanyadores del certament.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut