Carles Porta, director de "Crims"

"Crims", Premi Nacional de Comunicació de Ràdio

El jurat reconeix el programa de Carles Porta a Catalunya Ràdio per la seva "excel·lència i innovació"

Actualitzat

El programa de crònica negra "Crims" segueix rebent elogis i premis. Si fa unes setmanes l'espai de Carles Porta a Catalunya Ràdio tenia la notícia de l'Ondas al Millor Programa de Ràdio, ara és el jurat dels Premis Nacionals de Comunicació qui ha valorat l'èxit i la brillantor d'aquest projecte.

Cada cap de setmana, el periodista Carles Porta posa llum a la foscor a històries colpidores, casos mai explicats fins ara amb pèls i senyals. El programa es va estrenar a Catalunya Ràdio fa 4 anys i de seguida va atrapar l'audiència, i es va convertir en un dels referents de l'emissora pública. Al cap d'un temps, l'espai va fer el salt també a TV3.
 

En les diferents temporades del programa, Porta ha investigat uns 120 crims. Alguns de més mediàtics, com el crim de la Guàrdia Urbana, i d'altres del tot desconeguts. 

Al llarg d'aquest temps, "Crims" ha acumulat quatre milions de reproduccions a Catalunya Ràdio, més enllà de l'èxit rotund a les plataformes externes de podcast. Els casos més escoltats del programa, al llarg d'aquestes temporades, són "El cas Biondo", "La noia del bidó" i "Qui va matar la Maria Marta?"

Els Premis Nacionals de Comunicació, que es lliuren des del 1999, reconeixen les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya o en llengua catalana. En aquesta edició també s'ha reconegut el programa "Polònia" de TV3, la revista Sàpiens, el portal Filmin, Cugat Mèdia i la periodista Júlia Otero. 

Anar al contingut