"Crims"

"Crims", l'èxit de Catalunya Ràdio, fa el salt a TV3

Després de la resposta aclaparadora dels oients, Carles Porta explicarà els crims més inquietants de la nostra societat també en format televisiu

Actualitzat

El programa de Catalunya Ràdio "Crims", presentat i dirigit per Carles Porta, s'emetrà també a TV3 a partir del 3 de febrer. Després d'un èxit sense precedents a la ràdio pública, "Crims" explicarà els fets més inquietants de la nostra societat, també en format televisiu.

"Crims" beu de la millor tradició del gènere "true crime" i està basat en històries reals explicades en forma de relat. Són fets que, lluny de la morbositat, volen, en paraules de Carles Porta, "posar llum a la foscor", als instints més baixos i profunds de la nostra societat:

"Hi ha una línia molt fina que separa la vida de cada dia dels fets més pertorbadors"

En la seva segona temporada, "Crims" s'ha consolidat com un dels podcasts més escoltats en català. "No puc parar", "Enganxadíssima" o "En vull més" són alguns comentaris dels nostres oients:

"Crims" a Catalunya Ràdio s'emet els dissabtes i els diumenges a les 21.00 h. En les seves dues temporades, més de 100.000 usuaris han accedit a la web del programa, que acumula més de 770.000 pàgines vistes.

Per Carles Porta, l'autèntic èxit del podcast és que té una audiència molt transversal:

"El més sorprenent del programa 'Crims' a Catalunya Ràdio és que la narració enganxa gent de totes les edats i tots els àmbits. Els oients són cada dia més exigents i això fa que nosaltres també apugem el llistó en les nostres investigacions i guions"

Sense fer espòilers, aquí teniu un tastet de com serà el nou "Crims" de TV3.

Carles Porta entoma el repte de portar "Crims" a TV3 com una oportunitat de posar en un gran aparador la crònica negra del nostre país.

La principal dificultat de passar de la ràdio a la televisió ha estat aconseguir imatges per mantenir la qualitat narrativa.

"La majoria d'imatges són reals i algunes, inèdites. Hem tingut una gran col·laboracio dels Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil"

La no-ficció triomfa a Catalunya Ràdio

L'aposta de Catalunya Ràdio pels podcasts i pel gènere "true crime" s'ha consolidat amb "Crims" però va estar precedida per un altre èxit d'audiència: "Tor, tretze cases i tres morts".

La resposta dels oients va ser aclaparadora:

Amb "Tor, tretze cases i tres morts" i "Crims", Catalunya Ràdio i Carles Porta van crear els fonaments d'una fórmula que ara fa el salt a TV3. Podrà posar de nou llum a la foscor?

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut