DILLUNS, A LES 15.00

"Crims" estrena la sèrie "Dieguito el Malo"

Dilluns, 20 de juliol, a les 15.00, el programa de Catalunya Ràdio "Crims", amb Carles Porta, estrena la sèrie de cinc capítols "Dieguito el Malo", la història de Juan Diego Redondo Puertas, que l'any 1978 va liderar la fuga més nombrosa de presos de la història recent d'Europa, a la presó Model de Barcelona
Carles Porta, a l'estudi 1 de Catalunya Ràdio
Carles Porta, a l'estudi 1 de Catalunya Ràdio

"Crims", el programa de Carles Porta a Catalunya Ràdio, arrenca dilluns, 20 de juliol, a les 15.00, amb la programació d'estiu, i estrena "Dieguito el Malo", una minisèrie de cinc capítols sobre l'atracador Juan Diego Redondo Puertas, que va entrar a la presó als 15 anys i que va morir de la sida als 52, després de passar més anys empresonat que en llibertat.

L'any 1978, Dieguito el Malo va liderar l'espectacular fuga de 45 presos de la presó Model de Barcelona, la més nombrosa de la història recent d'Europa. En aquella època, va coincidir a la presó barcelonina amb presos polítics com l'escriptor i periodista Josep Maria Huertas Claveria; el doctor en filosofia, sacerdot i activista Lluís Maria Xirinacs, o l'actor Albert Boadella. Una minisèrie que parla de la història penitenciària de Catalunya i que es també el retrat d'una època.

Durant la programació d'estiu, el programa "Crims" s'emetrà de dilluns a divendres, de 15.00 a 16.00.

 

Oriol Junqueras "corregeix" una rumba al fill de Dieguito el Malo a Lledoners

Com son pare, Éric Redondo, fill de Dieguito el Malo, ha coincidit també a la presó amb polítics catalans empresonats, en aquest cas al centre de Lledoners, on ha tingut contacte amb el president d'ERC, Oriol Junqueras. Éric Redondo declara a "Crims" que l'exvicepresident del govern i exconseller d'Economia i Hisenda li va "corregir" una rumba i confessa que li fa molta gràcia la seva indumentària, amb americana i pantalons de xandall.

Junqueras també fa algunes declaracions a la minisèrie "Dieguito el Malo" de "Crims", en què parla d'aquests episodis anecdòtics, de la coincidència de Dieguito el Malo amb presos polítics a la Model i del paper de les presons al llarg de la història.

 

El cas d'Helena Jubany torna a Catalunya Ràdio: "Volem tancar el dol"

El 8 de setembre del 2018, Catalunya Ràdio va estrenar el programa "Crims" i ho va fer amb el relat detallat del cas de la bibliotecària Helena Jubany, en una minisèrie de sis capítols. El març d'aquest 2020, la versió televisiva de "Crims", a TV3, va emetre dos capítols del cas que aportaven algunes novetats, com una declaració contundent de David Medialdea, el policia nacional que havia investigat el cas.

Després de l'emissió de "Crims" a TV3, molta gent de Sabadell va tenir coneixement del cas per primera vegada, es va organitzar un moviment ciutadà i algunes persones van començar a investigar pel seu compte. Han aparegut nous testimonis, documentats davant de notari; s'han trobat elements documentals nous i s'han encarregat anàlisis pericials que podrien posar en qüestió la coartada d'un dels principals encausats. Un altre jutge haurà de decidir ara si les noves proves aportades poden provocar canvis en el cas.

A partir del dilluns 27 de juliol, "Crims" tornarà a emetre la sèrie radiofònica sobre el cas d'Helena Jubany, amb un sisè capítol actualitzat amb motiu de la possible reobertura del cas. Les famílies d'Helena Jubany i de Montse Careta fa 19 anys que reclamen justícia. Fins no fa gaire ho feien soles; ara, més de 10.000 persones han firmat perquè es reobri el cas. "Volem tancar el dol", declara a "Crims" Joan Jubany, germà de l'Helena.

Altres casos que remetrà "Crims" durant l'estiu seran el de Dolça Neus, el cas Talleda, el de Francina Castell Fort, el de Brito i Picatoste o els casos Santaló i el Monstre de Machala, entre d'altres.

 

tv3.cat/crims

twitter.com/crims_oficial

instagram.com/crims_oficial

 

Anar al contingut