Un espai per les músiques del món, per totes aquelles sonoritats que es basen en l'arrel o que provenen d'orígens temporals remots o punts concrets del planeta, i que al mateix temps miren cap al futur. Tot, entès d'una manera àmplia i intentant fugir dels tòpics i els corsés que puguin existir sobre l'anomenada "world music".

A més de la selecció musical, feta amb un fil conductor o punt d'arrencada, al programa convidem músics perquè ens parlin de la seva feina i dels seus últims projectes, i també experts que ens puguin perfilar un estil musical, un instrument, un moviment musical o qualsevol altre "fenomen" relacionat amb les músiques del món.

Aquesta temporada, al programa estrenarem aquestes "petites" seccions, que no tindran una periodicitat concreta, sinó que apareixeran al programa en funció del "fil conductor" o el contingut del dia en qüestió. De fet, aquests tipus de continguts ja formaven part del programa, però ara els "etiquetem" i destaquem:

Estirant les cordes: 

De tant en tant, ens ve de gust saber d'on ve cert estil musical, o quin és l'origen d'un instrument, o perquè una manera de fer sonora s'anomena d'una manera concreta .... o què s'hi cou en un congrés dedicat a la world music. Les possibilitats són infinites, i per això comptem amb les opinions d'experts que ens en fan cinc cèntims sobre el tema.

Ukeleles cibernètics:

Posem el focus en propostes musicals i artistes molt relacionats amb les noves tecnologies, tant si és com a eina per a la seva creació, com si les utilitzen per difondre la seva feina.

Menjar-se el món:

Propostes sorprenents i curioses que ens criden l'atenció, d'aquelles que ens fan pensar "d'això se'n parlarà..."

Micro-agenda:

Petit apunt sobre concerts, novetats discogràfiques o altres propostes que val la pena destacar.

Els dissabtes a les 13 h, realitzat i presentat per Marta Lanau i al control tècnic Oriol Pinart.

 

ukelele@catmusica.cat

 

Anar al contingut