Tamara Lukasheva, al Stadtgarten de Colònia (Foto de Niclas Weber)
DISSABTE, A LES 13.00

Concert solidari per la pau i la llibertat a Ucraïna des de Colònia, a l'"Ukelele concert" de Catalunya Música

Dissabte 16 d'abril, a les 13.00, l'"Ukelele Concert" de Catalunya Música, que presenta Marta Lanau, oferirà el concert solidari per la pau i la llibertat a Ucraïna que va fer la cantant ucraïnesa Tamara Lukasheva i nou músics més a Colònia (Alemanya).

El concert es va celebrar el dia 1 de març de 2022 al Stadtgarten de Colònia (Alemanya), per iniciativa de la cantant i compositora d'origen ucraïnès Tamara Lukasheva. En aquesta ocasió, l'artista, nascuda a Odessa el 1988, va encapçalar una formació de nou músics, alguns d'ells, companys habituals i d'altres, vinguts de Renània i Colònia –on Lukasheva resideix actualment. El programa del concert està format per diverses cançons ucraïneses, així com composicions originals sobre les quals els músics improvisen amb diferents combinacions d'instrumentació. 

Tamara Lukasheva és una cantant i compositora ucraïnesa que ha guanyat nombrosos premis internacionals. Entre el 2003 i el 2007 va estudiar al Conservatori d'Odessa i entre el 2010 i el 2015 a la Hochschule für Musik und Tanz de Colònia. La música és la seva primera llengua i el seu mitjà per expressar-se i crear per commoure els altres, més enllà de fronteres i categories musicals. 

Cada tercer dissabte del mes, a les 13.00, el format habitual de "Les cordes de l'ukelele", que presenta Marta Lanau, es transforma en "Ukelele concert", on Catalunya Música us ofereix actuacions de "world music" celebrades en diferents escenaris europeus, gràcies a la pertinença de l'emissora a la Unió Europea de Radiodifusió (UER). 

Aquest concert estarà disponible durant un mes a la web de Catalunya Música. 

 

Anar al contingut