Xavier Chavarria presenta un espai monogràfic que explora la vida i l'obra dels compositors més destacats de la història. Cada setmana, i al llarg de cinc capítols, ens centrarem en un compositor concret i proposarem una tria significativa de la seva producció, sempre vinculada a una etapa concreta i especialment rellevant de la seva biografia: les posarem en context, i coneixerem el moment vital, emocional i professional pel qual passava l'autor.

La selecció d'obres, per tant, tindrà un fil conductor, més enllà del gènere o de l'instrument per a què han estat escrites, i ens fixarem en episodis especialment rellevants, crucials en la vida del compositor, els situarem en el moment històric, i escoltarem les obres nascudes en aquelles circumstàncies, per posar-les en context i entendre-les millor, amb una nova llum.

Per tant, cada setmana sentirem un ventall molt ampli de peces, obres mestres i també petites joies o descobertes, sempre amb una perspectiva diferent. Conèixer l'escenari en què van néixer aquestes obres ens permetrà escoltar-les d'una manera diferent i, sens dubte, enriquida.

Aquesta temporada ens fixarem especialment en Ludwig van Beethoven amb motiu del 250è aniversari del seu naixement: la tercera setmana de cada mes la dedicarem a aprofundir i a conèxier aspectes concrets de la seva biografia, i a escoltar les obres que van sorgir d'aquell moment creatiu. També dedicarem una atenció especial als compositors catalans, que tindran una presència regular al nostre programa.

 

De dilluns a divendres, de les 10h a les 11h, a Catalunya Música.

 

Anar al contingut