Comencen els programes de cap de setmana de la nova temporada de Catalunya Música
Dissabte a les 10.00 arrenquen els programes de cap de setmana de la nova temporada de Catalunya Música, amb "El taller del lutier". Els diumenges al matí tornen "Els homes clàssics" i "El violí vermell"; després, "Una tarda a l'òpera", i al vespre, "El millor dels temps"
Comencen els programes de cap de setmana de la nova temporada de Catalunya Música
Dissabte

Comencen els programes de cap de setmana de la nova temporada de Catalunya Música

Dissabte a les 10.00 arrenquen els programes de cap de setmana de la nova temporada de Catalunya Música, amb "El taller del lutier". Els diumenges al matí tornen "Els homes clàssics" i "El violí vermell"; després, "Una tarda a l'òpera", i al vespre, "El millor dels temps"

estudi Catalunya Música
estudi Catalunya Música

Dissabte a les 10.00 arrenca una nova temporada d'"El taller del lutier", amb Pere Andreu Jariod. Un programa que busca aproximar-nos al món dels instruments, de la mà dels lutiers, intèrprets, compositors i altres especialistes. A més, s'incorporarà una nova col·laboradora, la guitarrista Maria Ribera Gibal, que ens descobrirà històries a l'entorn de les "Sis cordes". El programa continuarà comptant amb Jaume Ayats, director del Museu de la Música de Barcelona; Jordi Ballester, musicòleg i president de la Societat Catalana de Musicologia, i Anna Costal i Fornells, musicòloga i professora de l'Escola Superior de Música de Catalunya.

En el programa d'aquesta setmana conversem amb el músic Salvador Brotons, compositor, però també director d'orquestra i de banda, a més de flautista.

Diumenges al matí

Els diumenges a les 10.00, l'Albert Galceran i el Pedro Pardo són "Els homes clàssics", un programa que pretén acostar la clàssica al gran públic de manera distesa i alhora rigorosa. El primer programa de la temporada estarà dedicat a la tonalitat. En concret, al Re major. Per què els compositors decideixen utilitzar aquesta tonalitat? Quines obres de la història estan en aquesta tonalitat? I explicaran, gràcies a Bach, en què consisteix tot això de la tonalitat, les armadures i els cicles de quintes.

Els diumenges a les 13.00 és l'hora d'"El violí vermell". Xavier Cazeneuve realitza i presenta el programa que Catalunya Música dedica a la música de cinema. Com a novetat, aquesta temporada hi haurà una progressiva inclusió d'audicions procedents de bandes sonores de sèries de televisió per atreure el públic més jove. També de les bandes sonores de videojocs i de produccions musicals relacionades amb el món d'internet, del videoart i de les activitats d'impacte musical en les xarxes socials. El primer programa estarà dedicat al director David Lynch, arran del seu premi al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges.

Diumenges a la tarda

Cada diumenge a les 19.00, "Una tarda a l'òpera", amb Jaume Radigales. Aquesta temporada, el programa se centrarà de manera monogràfica a repassar la trajectòria dels millors cantants operístics del moment. Les vides, el repertori, les anècdotes i les gravacions dels intèrprets més mediàtics. El primer programa estarà dedicat a Anna Netrebko, per molts la diva del moment. Farà un repàs dels grans èxits de la soprano russa, des dels primers passos al teatre Mariinski fins a les darreres actuacions en teatres tan emblemàtics com el Metropolitan Opera House.

I els diumenges a les 22.00, "El millor dels temps". Anna Ponces i Francesc Hernández estrenen temporada amb l'anàlisi dels musicals més populars de tots els temps, sense deixar de banda les perles oblidades de la història del teatre, monogràfics sobre compositors, actors o directors de cinema o teatre musical. La temporada comença amb una de les obres més exitoses de la darrera dècada: "Kinky boots", que va significar l'arribada a Broadway de la cantautora Cindy Lauper. Aprofitaran aquest espectacle per parlar de com es relacionen música i dramatúrgia en un musical.

A més, els dissabtes i diumenge a les 8.00, Rosa Bartroli estrena "Els millors esmorzars", versió de cap de setmana. Una selecció dels esmorzars que Ester Pinart i Joan Vives ofereixen, de dilluns a divendres, al magazín "Tots els matins del món". Uns esmorzars tan nutritius com musicals, que ens han descobert persones amb gustos i mirades diferents i amb una relació molt particular amb el món de la música. Aquest cap de setmana recuperem les entrevistes a Judit Carrera, directora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona; Marc Díaz, director coral i organista; Bárbara Granados, pianista, compositora, artista versàtil i besneta d'Enric Granados i Alfons Reverté, clarinetista de l'OBC i director d'orquestra.

 

Catalunya Música

catmusica.cat
facebook.com/catmusica
twitter.com/catalunyamusica

 

 

 

Anar al contingut