Recomanacions literàries per a diferents edats que es convertiran en companyes de vida
Ali Smith, Henri Meunier i Frances Hodgson Burnett són els autors destacats d'aquesta setmana (Foto: iStock)
Ciutat Maragda

Llibres que ens ajudaran a reconciliar-nos amb el món

Recomanacions que, per la seva sensibilitat i bellesa, es convertiran en companyes de vida

Actualitzat

Com que en la varietat hi ha el gust i llegir no té edat, aquesta setmana, a les recomanacions del "Ciutat Maragda", us proposem tres llibres per a tres edats diferents. El seu denominador comú? Us transmetran bons desitjos i bones vibracions. La mestra de cerimònies és la llibreria L'Altell de Banyoles.

"Tardor", d'Ali Smith, amb traducció de Dolors Udina (Raig Verd)

La bellesa de "Tardor" és inspiradora. És d'aquells llibres que, un cop el tanques, et venen paraules com "preciós", "profund" o "emotiu".

Coneixem l'Elisabet, professora d'història de l'art, i el país on ha crescut, que ara està trasbalsat per un canvi que l'ha capgirat del tot. Coneixem també en Daniel, un home gran i amic entranyable, de qui l'Elisabet aprendrà coses de la vida a través de llargues converses, jocs verbals i filosòfics i l'amor per l'art, que la durà a conèixer, de manera intensa, la vida de la Pauline Boty, la primera dona del pop art anglès.

En Daniel ja és molt vell i viu en una residència. L'Elisabet sempre el visita, li fa companyia i li llegeix, mentre el lector va assaborint aquesta història que se situa tant al present com al passat.

"El jardí secret", de Frances Hodgson Burnett, amb traducció de Maria Rossich (Viena Edicions)

Un clàssic de la literatura juvenil que no ens pot passar per alt. D'aquells llibres que ens acompanyen al llarg de la nostra vida i que no poden faltar a les biblioteques personals.

La Mary acaba de quedar òrfena a l'Índia i l'únic familiar que se'n pot cuidar, un oncle, es troba a Anglaterra i viu en un casalot fosc i estrany. Corre la veu que el seu oncle va fer tancar i abandonar un jardí quan la seva dona va morir.

A banda d'aquest rumor, la Mary sent crits en una banda de la casa on té prohibit d'anar-hi. Però la curiositat és més forta que la prohibició, i la descoberta d'un cosí malalt i d'aquest jardí secret la faran viure d'una altra manera, gaudint de la natura, corrent, respirant aire lliure... i la vida, de mica en mica, s'omplirà de bones energies.

De ben segur que és el llibre preferit de molts.

"Talp i ratolí", d'Henri Meunier i il·lustrat per Benjamin Chaud (Patio Editorial)

El talp i el ratolí són dos amics inseparables. Encara que cadascú visqui a casa seva, cada dia els agrada fer coses junts.

El talp diu que no s'hi veu gaire, i el ratolí, astut i amb bon humor i paciència, l'ajuda en tot, perquè, si no, què seria una bona amistat?

La tendresa que et desperten aquests dos personatges és meravellosa i preciosa, talment com les seves aventures del dia a dia. Les il·lustracions de Benjamin Chaud són encertadíssimes i enriqueixen aquest llibre infantil que, de ben segur, entusiasmarà els més petits de la casa.

Tres delicioses històries per a primers lectors i per llegir plegats. I que no en faltin com aquestes!

En voleu més? A la pàgina del "Ciutat Maragda" trobareu més recomanacions literàries.

Anar al contingut