Tres llibres que canviaran la teva manera de pensar
Clarice Lispector, Joan-Lluís Lluís i Ismael López, a les recomanacions de la setmana de "Ciutat Maragda"
Tres llibres que canviaran la teva manera de pensar
Ciutat Maragda

Tres llibres que canviaran la teva manera de pensar

Clarice Lispector, Joan-Lluís Lluís i Ismael López, a les recomanacions de la setmana de "Ciutat Maragda"

Actualitzat
El llit, un dels millors llocs per gaudir d'un bon llibre
Tres relats que esborren fronteres, també mentals, de tres autors de mons molt diferents (iStock)

El silenci o una contradicció poden tenir més significat que el soroll i allò aparentment coherent. Com és viure en una llengua que només es fa servir en els propis pensaments? I una granja on no es maten animals? I donar forma a l'abstracció? A les recomanacions de la setmana del "Ciutat Maragda", la Llibreria Geli de Girona ens proposa tres llibres que esborren fronteres, també les mentals.

"Els invisibles", de Joan-Lluís Lluís (l'Avenç)

"Els invisibles" de Joan-Lluís Lluís és molt més que una recopilació d'articles escrits a l'Avenç, publicats ara en forma de dietari. Es tracta d'un viatge fascinant als records d'infantesa i joventut d'aquest brillant escriptor nord-català.

Un viatge que comença a 80 km al nord, més enllà d'una frontera imaginària a partir de la qual la llengua es fa petita, desapareix dels carrers i només sobreviu a l'interior de persones tímides, silencioses i que sovint no s'atreveixen a dir un sol mot en la llengua que s'escolta a l'interior dels seus propis pensaments.  

"Animales como tú", d'Ismael López  Dobarganes (Duomo)

Crònica sentimental del Santuari Gaia, el primer santuari animal creat a Catalunya (i Espanya). Al llarg del llibre s'hi expliquen les històries més tendres que s'han viscut al llarg de tots els anys d'existència d'aquest fascinant refugi d'animals rescatats.

Una memòria col·lectiva que va revolucionar el dia a dia d'un petit poble del Ripollès, on un bon dia s'hi van establir una parella de vegans amb la sorprenent intenció d'engegar una "granja" on precisament no es matés ni maltractés cap animal.

"L'hora de l'estrella", de Clarice Lispector (Club Editor)

L'hora de l'estrella és un llibre de l'escriptora Clarice Lispector, nascuda a Ucraïna i naturalitzada brasilera. Publicat l'any 1977, explica la història de l'emigrant de Nordestina Macabéa a través del narrador Rodrigo S. M.

"L'hora de l'estrella" és una de les principals novel·les de Clarice Lispector i una de les obres més importants de la literatura brasilera. Allò que la fa un llibre especial és la relació que el narrador Rodrigo té amb el personatge principal, Macabéa.

Una brillant reflexió sobre l'exercici de l'escriptura i el paper de l'escriptor. Traduïda pel nostre company Josep Domènech Ponsatí, l'home que porta les lletres brasileres gravades a la pell.

En vols més? A la pàgina de "Ciutat Maragda" trobaràs més recomanacions.

Anar al contingut