Una noia llegeix un llibre al costat d'una finestra (iStock)
Ciutat Maragda

Llibres sobre veus silenciades

Relats sobre vides humils que no passaran a la història, però que són un exemple de fortalesa, tendresa i empatia

Actualitzat

Hi ha algú que ens tapa les orelles. Algú impedeix que hi sentim. A les recomanacions de la setmana del "Ciutat Maragda", la llibreria Pebre Negre ens recomana tres llibres que són un megàfon per a veus silenciades i que tenen molt a dir.

"Reunió", de Natasha Brown. Traducció de Maria-Arboç Terrades (L'Altra Editorial)

Una dona britànica que té com a mantra les paraules "Abaixa el cap, estigues calladeta, tira endavant." Són moltes les històries que ens poden venir al cap per entendre com ha estat la vida de la nostra protagonista, i que hagi acabat pensant i vivint d'aquesta manera.

La resposta és molt senzilla: és dona, negra i d'origen humil. Escrita amb un estil poderosíssim i una precisió poc habitual, aquesta novel·la és atrevida, captivadora i ens convida a reflexionar sobre els privilegis.

"Naïm", de Naïm Batruni. Il·lustracions d'Alba Domingo (Editorial Piscina, un petit oceà)

Un nen d'onze anys escriu les seves vivències i pensaments per poder alliberar la seva necessitat d'expressar-se. Amb una sinceritat pròpia d'aquesta etapa de la infantesa, la novel·la ens convida, de forma íntima, a gaudir de la tendresa del protagonista.

La història dibuixa uns quants somriures davant les sortides humorístiques del dia a dia d'en Naïm. Una lectura que desperta diferents empaties segons el moment i l'edat en què es llegeixi.

"Padrines", diverses autores (Pagès editors)

Sis testimonis d'àvies que cobren vida gràcies a sis dones artistes que expliquen les seves experiències sobre la maternitat i la criança. Un recopilatori de confidències d'una generació silenciada, que ens ensenya que cada casa és un món i que conèixer les experiències de les dones de la nostra família ens ajuda a entendre quin tipus de dones som avui.

En vols més? A la pàgina de "Ciutat Maragda" hi trobaràs més recomanacions.

Anar al contingut