
Llibres sobre relacions que trenquen esquemes
Fatima Daas, Jaume Ferrer i Rebecca Makkai signen tres relats d'intensitat
L'amor i les relacions són temes recurrents a la literatura, però han anat evolucionant i transformant-se. L'amor cortès i les relacions entre home i dona s'ha convertit en un amor entre persones, i les regles han deixat de ser socials per convertir-se en un pacte entre els implicats. A les recomanacions del "Ciutat Maragda, Doria llibres ens proposa tres històries sobre els clarobscurs de l'amor i l'amistat.
"L'última, la més petita", de Fatima Daas. Traducció de Manuel Forcano (Angle Editorial)
A mig camí entre l'autobiografia i la novel·la, Fatima Daas ens parla d'ella, la petita d'una família francesa d'origen algerià.
Amb un ritme accelerat i trepidant ens explica l'angoixa i la impotència que sent pel fet de ser musulmana i lesbiana, per la necessitat de no decebre la família i per creure que no és digna de dur el seu nom, Fatima, i sentir angoixa perquè és pecadora perquè estima les dones.
Una veu valenta, a vegades provocadora, però sobretot actual i necessària en un món hostil i contradictori.
"Unsex me!", de Jaume Ferrer (Club Editor)
"Unsex me!" és un crit de venjança; un crit d'odi que esdevé un crit d'amor i bellesa.
La història d'un nen, Jacob, que només començar l'escola els altres companys decideixen que és una nena i que és intocable. En Nemi és qui ens explica la història, el que l'estima i el que odia en extrem aquells companys.
Aquest és un llibre d'una bellesa extrema i una literatura extraordinària!
"Els grans optimistes", de Rebecca Makkai. Traducció de Marc Rubió (Edicions del Periscopi)
Una novel·la sobre l'amistat ambientada en els primers anys de la sida.
L'autora compara dues generacions de joves destruïdes: la de principis del segle XX després de la Primera Guerra Mundial i la generació dels anys vuitanta.
L'amor i la por van acompanyar, als anys vuitanta, una generació plena d'esperança, una generació que es va perdre i una societat que no ho va posar gens fàcil.
Amb un dolor tendre, una ràbia frenètica i uns personatges inoblidables t'adones que la humanitat no ha deixat mai de patir. Fascinant i magnífica novel·la!
En vols més? A la pàgina de "Ciutat Maragda" trobaràs més recomanacions.