Tres llibres que t'atraparan
Per Petterson, Nuccio Ordine i Jacqueline Harpman són els autors recomanats aquesta setmana al "Ciutat Maragda"
Tres llibres que t'atraparan
Ciutat Maragda

Tres llibres que t'atraparan

Per Petterson, Nuccio Ordine i Jacqueline Harpman són els autors recomanats aquesta setmana al "Ciutat Maragda"

Actualitzat
Res millor que un bon llibre per a l'hora del cafè
Tres històries molt diferents, però igual d'apassionants (Foto: Unsplash)

Conviure amb el passat, el present i el futur de la mà de tres autors que no us deixaran indiferents. Aquesta setmana, a les recomanacions del "Ciutat Maragda", Dolors Boatella, de la Llibreria vaDllibres, ens convida a llegir sense aturador.

"Sortir a robar cavalls", de Per Petterson, amb traducció de Carolina Moreno (Club Editor)
L'autor noruec Per Petterson t'agafa la mà i et porta a una cabana perduda a la muntanya on viu en Trond, un home de seixanta-set anys lligat a la seva infantesa, al record de la relació amb el seu pare, a l'admiració i a l'amor que li tenia.

T'explica el buit infinit que arrossega, el dolor d'una pèrdua que mai va entendre i d'un passat de vides estroncades i seques com branques de fusta vella.

Un llibre que t'atrapa des de la primera pàgina, que es llegeix més enllà del text i que t'endinsa al bosc profundament, fins que els dits se t'enganxen a les pàgines amb la resina dels arbres.

"La utilitat de l'inútil. Manifest", de Nuccio Ordine, amb traducció de Jordi Bayod (Quaderns Crema)
Una reivindicació de la utilitat del coneixement que no respon a cap llei de mercat i que té com a objectiu alimentar l'esperit. Un manifest fi i brillant, una petita obra d'art brodada amb referències d'artistes i d'intel·lectuals que són un oasi de saviesa (inclou un assaig d'Abraham Flexner).

Saps quan es parla de la importància de la cultura? Doncs, en Nuccio Ordine sap molt bé com defensar-la. Un llibre per fer-ne pancartes.

"Jo, que no he conegut els homes", de Jacqueline Harpman, amb traducció d'Anna Casassas Figueras (Periscopi)
Surt el 8 de febrer a les llibreries, però ja podeu córrer a encarregar aquesta novel·la. Encara estic en xoc. Quaranta dones empresonades sense saber-ne els motius, la més jove no coneix res fora d'això i no entén els records de les altres.

La casualitat fa que puguin escapar-se i emprendre el repte de viure en aparent llibertat. Una situació apocalíptica i una lectura magnètica i psicològica que et qüestiona l'essència de la vida i el seu sentit. 

En vols més? A la pàgina de "Ciutat Maragda" trobaràs més recomanacions.

Anar al contingut