Llibres que són un cant a la vida
Blanchet, Carnavas i Dalmau signen i il·lustren tres històries honestes, sensibles i plenes d'emoció
Llibres que són un cant a la vida
Una dona llegeix un llibre en una hamaca
Tres històries que et sorprendran (iStock/Beli_photos)
Ciutat Maragda

Llibres que són un cant a la vida

Blanchet, Carnavas i Dalmau signen i il·lustren tres històries honestes, sensibles i plenes d'emoció

Actualitzat

Els que en saben diuen que el secret de la felicitat està en les petites coses. A les recomanacions de la setmana del "Ciutat Maragda", la Llibreria L'Altell ens porta tres llibres plens de bellesa, amor i confiança.

"Nocturno", de Pascal Blanchet (Barbara Fiore)

Aquesta és una novel·la gràfica molt especial. Es necessita una preparació prèvia abans d'obrir-la:

Primer, calma. No us el mireu amb pressa, teniu tota la nit.
Segon, prepareu-vos una beguda. Un bourbon on the rocks, per exemple. O un còctel, el famós Manhattan estaria molt bé.
Tercer, i molt important: aconseguiu la cançó de Cole Porter "In the still of the night" en la versió d'Anne Scheffer amb Paul Weston & his orchestra, del 1948.

Obrim el llibre. Som a Nova York en una nit de l'estiu del 1948. Comença aquest "silent movie" amb l'actuació de la cèlebre cantant Anne Scheffer dins del programa de ràdio de l'emissora novaiorquesa per excel·lència: NBC.

La cançó s'estén per tota la ciutat a través de les ones i arriba a uns personatges per als quals aquesta nit serà una nit molt especial… La nit és fosca, però donarà pas a la llum de l'endemà.

Són més de noranta il·lustracions d'un jove canadenc nascut l'any 1980, però apassionat per l'estètica i la música de la primera meitat del segle XX. No són en blanc i negre, com ho seria un autèntic "silent movie", sinó en colors, però només hi ha tres colors a part del blanc o el negre. Malgrat això, les il·lustracions no tenen res de monòtones: són una sorpresa constant.

Els personatges viuen els seus conflictes sols, envoltats de l'arquitectura de Nova York, exterior i interior, com ho farien -encara que diferent- els personatges d'Edward Hopper. No us perdeu la perspectiva del vestíbul del Rockefeller Centre amb el mural de J. M. Sert!

Acabarem amb la melodia de "That lucky old sun", en la versió de Frankie Laine amb l'orquestra de Harry Geller.
THE END.

"L'elefant", de Peter Carnavas (Pagès editors)

Aquesta narració explora les relacions familiars, la solitud, la tristor, l'amor i l'esperança. Carnavas parla de la depressió d'una manera preciosa. Treu el tema sense esmentar-lo amb una delicadesa bella i plena de confiança.

L'emoció es respira en moltes pàgines. La relació de la protagonista, Olive, amb el seu avi és meravellosa. Ell li fa descobrir que la vida té màgia i que cadascú la pot fer. També el lligam amb l'Arthur, el seu millor amic.

Un bona literatura infantil per treballar a l'aula i a casa. Per explorar el dolor elefant del pare i la tristesa de l'avi, que commou. Com també parlar d'amics imaginaris.

"Amor i no", d'Alba Dalmau (Angle Editorial)

Alba Dalmau barreja l'art, l'amor, els sentiments i les afeccions com una artista modela la seva obra.

"Amor i no" està ple de detalls i captures difícils d'oblidar. Dalmau ens passeja per dues vides de manera magistral. El lector no es desempallega dels sentiments, ans al contrari, de mica en mica es van acumulant i van creixent amb fermesa i solidesa a la seva gola talment com no es pot parar de llegir de manera irrefrenable cada mot de la narració.

L'Yngve i la Carme un dia van ser parella, però la seva ruptura no va fer que l'amor s'acabés. Pot haver-hi amor després de l'amor?
Cadascú en la seva vocació i les seves vides trobaran la manera per ser presents, veure's i no perdre tot el contacte. Tindran altres amors, formaran famílies, tindran fills... es formaran nous calius, passions... en definitiva, una història poc convencional però meravellosa!

En vols més? A la pàgina de "Ciutat Maragda" trobaràs més recomanacions.

Anar al contingut