Tres àlbums il·lustrats que faran les delícies de petits i grans (iStock)
Tres àlbums il·lustrats que faran les delícies de petits i grans (iStock)
Ciutat Maragda

Llibres que et sacsejaran

Tres llibres molt especials per valorar les coses realment importants

Actualitzat

Prendre consciència d'on venim, qui som i prendre consciència de la sinergia que tenim amb la natura. A les recomanacions de la setmana del "Ciutat Maragda", la llibreria L'Altell ens proposa tres històries meravelloses per viure l'aquí i l'ara.

"Soc un arbre", de Sylvaine Jaoui i il·lustrat per Anne Crahay (Kokinos)

Un diàleg entre un nen i un arbre des que els dos són llavor és el punt de partida d'aquesta història. Els dos s'engreixen alhora per esdevenir el que seran. Aquest procés els ajudarà a veure els colors de la vida i com, al llarg del camí, continuaran necessitant el mateix: aigua, escalfor, aliments i que tinguin cura d'ells.

La il·lustració que acompanya el text és preciosa, amb algunes pàgines amb encuny que encara fa que sigui més atractiu.

"El bosc dels germans", de Yukiko Noritake (Coco Books)

Seguint el fil de tenir cura del planeta i de nosaltres mateixos, us proposem aquest treball excepcional. Un gran format on la il·lustració és a tota pàgina amb només una paraula en cadascuna o una petita frase.

L'inici és la mateixa imatge que evoluciona de manera diferent. Ser ara i aquí o pensar en l'endemà. Fer-se un raconet o fer-se una parcel·la. Fer amb els recursos que tens o fer amb els recursos dels altres. Admirar el resultat o mostrar el resultat. Recol·lectar o rebre-ho a domicili. 

La comparativa és impactant i arriba a emocionar fins a posar la pell de gallina.

"Sunakay", de Meritxell Martí i Xavier Salomó (Editorial Flamboyant)

Extraordinària, també, la feina del tàndem Salomó-Martí amb aquest llibre. Punyent i colpidor, narra la història de la Sunan i en Kay vivint enmig d'un oceà contaminat per tones i tones de plàstic i brossa; l'única esperança és poder pescar algun objecte de valor per bescanviar-lo, poder menjar alguna cosa i sobreviure.

Un mar sense peixos, sense vida... Un món devastat. La trobada d'un únic peixet és l'expectació d'en Kay i de tots els lectors. La ferma decisió de tenir-ne cura amb totes les seves forces és l'inici d'una nova confiança.

Les magnífiques aquarel·les de Xavier Salomó ens conviden a quedar-nos atrapats i viure dins d'aquest món alhora desafiant, incert i trist que desemboca a un final obert i immens.

En vols més? A la pàgina de "Ciutat Maragda" trobaràs més recomanacions.

Anar al contingut