Un cant a la vida, el jardí més bonic del món i les confidències d'un grup de dones, a les recomanacions d'aquesta setmana (iStock)

Llibres que et faran veure el got mig ple

Sandro Veronesi, Reginald Arkell i Marjane Satrapi són els autors d'aquesta setmana al "Ciutat Maragda"
Actualitzat

La lectura pot ser una de les poques vàlvules d'escapament que tenim mentre esperem el final de la pandèmia. A les recomanacions d'aquesta setmana del "Ciutat Maragda", la Llibreria L'Aranya porta tres llibres carregats d'optimisme i reivindicacions que ens faran somriure.

"El colibrí", de Sandro Veronesi amb traducció de Pau Vidal (Periscopi)

Hi ha novel·les que trien el millor moment per entrar en la teva vida i acompanyar-te per sempre. És un dels millors regals de la literatura.

"El colibrí", sobrenom que li posa la mare, de petit, al nostre inefable protagonista, Marco Carrera, esdevé una mirada irònica, valenta i enlluernadora de la vida malgrat les pèrdues, els amors que desenamoren i les ferides profundes i supèrflues de l'anar pel món.

Construïda amb anades i benvingudes del passat al present, correus electrònics sense resposta i cartes enviades i rebudes, acompanyem en Marco al llarg de la seva vida marcada per la tragèdia, però viscuda amb una envejable gosadia creativa i un genuïna esperança que el mantindran lúcid i combatent fins al final dels seus dies.  

En temps estranys, solitaris i inquietants, aquest bell cant a la vida que ens proposa Veronesi, a través de la mirada seductora i coratjosa d'aquest oftalmòleg de professió que és en Marco, segur que us farà somriure i qui sap què més.

"Recuerdos de un jardinero inglés", de Reginald Arkell (Periférica)

Si un llibre és com un jardí que es porta a la motxilla, aquest és el jardí motxiller més bonic del món.  

Una lectura deliciosa i molt recomanable en temps de pandèmia per connectar amb la saviesa de les plantes i les flors silvestres, el silenci i de pas amb el jardiner, en Herbert Pinnegar, el personatge protagonista que ens transmet valors universals i necessaris com la paciència, la tenacitat, la noblesa i la gratitut.

Perles de saviesa, records i dites de camp entre un hivernacle, una casa de fusta, narcisos, orquídies i crisantems.

"Brodats", de Marjane Satrapi (Reservoir Books)

Una edició actualitzada d'un còmic imprescindible per entendre la realitat i el dia a dia del que vol dir ser dona, especialment en un país islàmic. 

Al voltant d'una taula parada amb el te i les pastes, un grup de nou dones «ventilen el cor» i passen la tarda conversant sobre l'amor, el sexe, els capricis masclistes i les seves pors i anècdotes escandaloses.

L'autora iraniana ens fa còmplices de la intimitat del col·lectiu i, sense abandonar l'humor en cap moment d'aquest relat transgerenacional, trobem una lectura divertida, profunda, feminista i alhora molt necessària per entendre i qüestionar alguns axiomes assumits per la tradició. Lectors i lectores juvenils, ja trigueu a llegir-lo!

En vols més? A la pàgina de "Ciutat Maragda" trobaràs més recomanacions.

El més llegit

* Dades de les últimes 24h

EL MÉS ESCOLTAT
Anar al contingut