Noia llegint al menjador amb espelmes (iStock)
Ciutat Maragda

Llibres que et faran contenir la respiració

Quatre històries que ens faran reflexionar sobre les fronteres físiques i emocionals que ens envolten

Actualitzat

La història de Nadal és també la de persones que es desplacen, que fugen, que emprenen viatges a contracor amb l'única esperança de sobreviure. A les recomanacions de la setmana del "Ciutat Maragda", la llibreria VaDllibres ens porta quatre propostes literàries emocionants, de les que sacsegen i que ens inviten a transitar per les fronteres de la humanitat, de la llibertat i per triar quina figureta volem interpretar en aquest pessebre.

"Junil a les terres dels bàrbars", de Joan-Lluís Lluís (Club Editor)

Sota l'aparença d'una novel·la d'aventures, hi trobareu una gran rondalla sobre l'aventura de viure. L'autor ens proposa acompanyar la jove Junil en la recerca de la llibertat.

Un viatge per enamorar-nos de la poesia d'Ovidi i de personatges que necessiten com l'aigua històries per sobreviure. Una lectura que és un gran homenatge a la tradició oral.

"Germanet", d'Ibrahima Balde i Amets Arzallus Antia (Blackie Books)

La història d'Ibrahima, contada per ell, és la d'un nen que busca el seu germà petit travessant fronteres, deserts i la mar amb el risc, la duresa i profunditat que conté cada tram.

N'Ibrahima no volia venir, volia tornar i en aquest trajecte ens hi trobarem els lectors decidint si som l'empatia, l'amistat, el tràfic, l'explotació o la set del camí. Es llegeix quasi sense respirar, escoltant atentament cada paraula i aprenent del seu testimoni.

"El país de l'altra riba", de Maite Salord (Proa)

Una classe magistral de memòria històrica novel·lada que ens descobreix l'emigració menorquina a Alger. Fils invisibles cusen la història de Daniel Gold que és la d'una guerra passada sempre present, d'amistats eternes i d'amors que omplen de sentit començar de nou de zero.

L'autora escriu un vestit a mida des d'on valorar allò que s'estima emprant una riquesa dialectal natural com una calada a la mar turquesa de punta Prima.

"Migrants", d'Issa Watanabe (Zorro Rojo)

Un conte que us deixarà sense paraules i que es llegeix a través de les il·lustracions d'Issa Watanabe: un grup de personatges, semblen animals, però podrien ser persones, refugiats que caminen deixant enrere un bosc de branques seques, no viatgen sols, no tots arriben.

En vols més? A la pàgina de "Ciutat Maragda" trobaràs més recomanacions.

Anar al contingut