Llibres que ens obren a mons nous
Les millors entrevistes de The Paris Review, Robert Graves i Josep Maria Fonalleras, a les recomanacions de la setmana del "Ciutat Maragda"
Llibres que ens obren a mons nous
Ciutat Maragda

Llibres que ens obren a mons nous

Les millors entrevistes de The Paris Review, Robert Graves i Josep Maria Fonalleras, a les recomanacions de la setmana del "Ciutat Maragda"

Actualitzat
Converses imperdibles, màgia i un remei per guarir l'ànima: tres llibres per no parar de llegir (iStock)
Converses imperdibles, màgia i un remei per guarir l'ànima: tres llibres per no parar de llegir (iStock)

Com seria fer un cafè amb Milan Kundera, Susan Sontag, Jorge Semprún o Paul Auster? I tenir un llibre màgic capaç de canviar l'ordre social? I reviure emocions oblidades a través d'un poema? A les recomanacions de la setmana del "Ciutat Maragda", la Llibreria Vitel·la de l'Escala ens proposa tres llibres que ens mostraran noves perspectives.

"The Paris Review. Entrevistas (1953-1983)" (Acantilado)

Una selecció de cent entrevistes, gairebé totes a escriptors, publicades a la mítica revista The Paris Review, creada l'any 1953 per Harold L. Humes, Peter Matthiessen i George Plimpton.

Autors com Forster, Simenon, Faulkner, Eliot, Durrell, Pasternak, Borges, Nabokov, Graves, Auden, Kundera, Steiner, Sontag, Barnes, Auster, Semprún i Ishiguro, entre d'altres, són els protagonistes de converses llargues i fondes, i que parlen de literatura, d'art, de processos creatius, de vida. Un plaer de lectura, un aprenentatge, que porta amb ells un desig: recuperar aquest gènere on entrevista i literatura es fonen, irremeiablement.

Una edició impecable, amb unes traduccions magnífiques, on els traductors s'han erigit també en editors amb les seves aportacions.

"El gran llibre verd", de Robert Graves, amb il·lustracions de Maurice Sendak (Corimbo)

Publicat el 1962, ens arriba traduït al català per Maria Lucchetti, i per Anna Galán al castellà, de la mà de l'Editorial Corimbo. Una faula plena de màgia, ben plantejada, neta, amb intriga, alegre, amb una dosi de rebel·lia, acompanyada d'unes il·lustracions precioses de Maurice Sendak, i amb una lliçó: el triomf del nen per sobre de les regles dels adults.

Jack, un nen que viu amb els seus oncles, bàsicament avorrit, troba un llibre de màgia a les golfes de la casa. A partir d'aquest moment, i per un temps, l'ordre social canviarà gràcies als encanteris d'aquest llibre.

"L'Estiuejant", de Josep Maria Fonalleras (Edicions Vitel·la)

L'estiuejant és el primer poemari de Josep Maria Fonalleras, amb una llarga trajectòria com a narrador. Els poemes ens ensenyen una mirada elegíaca d'algú que observa des de lluny i que contempla moments fulgurants, emocions rememorades en la distància.

El poema llarg "Sarabanda de l'any vint" és el central del llibre i recull les vivències del poeta en els moments més durs de la pandèmia.

Aquest món s'expandeix en una altra novetat editorial de Fonalleras: "Tot el que hi veig" de l'editorial L'Avenç, que és també una mirada personal, en aquest cas sobre l'art i sobre la percepció íntima dels moments en què l'art és contemplat.

En vols més? A la pàgina de "Ciutat Maragda" trobaràs més recomanacions.

Anar al contingut