Cada setmana, al "Ciutat Maragda", noves recomanacions literàries
Ciutat Maragda

Llibres per trobar noves perspectives

Juan José Millás, Étienne Davodeau i Oriane Smith signen tres històries inspiradores

Actualitzat

Nosaltres versus ells. La polarització converteix el nostre pensament i les nostres opinions en un element rígid, no permeable. La conseqüència de no escoltar els altres és un empobriment en tots els sentits. A les recomanacions de la setmana del "Ciutat Maragda", La Llibreteria ens recomana tres llibres que ens parlen a dues veus.

"La muerte contada por un sapiens a un neandertal", de Juan José Millás i Juan Luis Arsuaga (Alfaguara)

Després de les converses sobre la vida, l'escriptor i el paleontòleg ens parlen de la mort. És evident que Millás té ofici (no ho descobrirem pas aquí) i de seguida sap com atrapar-nos: què diu l'aplicació del mòbil que li queda de vida? Arrodonint, dotze anys i tres mesos.

A partir d'aquí començarà un periple (sí, perquè científic i escriptor es mouran per molts indrets de la Península) farcit de converses interessants (com les que van mantenir en el llibre anterior, "La vida contada por un sapiens a un neandertal") i que ens deixen bocabadats. Fàcil? Entretingut? Però també molt reflexiu.

"Els ignorants", d'Étienne Davodeau. Traducció de Marta Marfany (Editorial Finestres)

Ja fa més d'onze anys, un guionista i dibuixant de còmic, Étienne Davodeau, i un vinyater, Richard Leroy, tots dos francesos, van mantenir uns mesos d'intensa convivència per conèixer un el món de l'altre, i l'altre el món de l'un. El resultat va ser una novel·la gràfica magnífica, "Els ignorants", que vam poder llegir fa un temps en castellà i finalment, gràcies a Editorial Finestres, en català.

Ens submergirem en tots dos mons i coneixerem, per exemple, les diferències entre la vi ecològic i el biodinàmic, o curiositats de l'art del còmic i del món editorial. Som al Penedès i no podíem deixar de parlar-ne!

"Dies com aquests", d'Oriane Smith i Alice Gravier. Traducció d'Òscar Vendrell (Libros del zorro rojo)

Aquest llibre és una petita meravella. Són un reguitzell d'escenes quotidianes lligades a la natura; la mateixa en cada doble pàgina, però vistes amb els ulls d'un infant i amb els d'un esquirol.

Pensàvem si no fèiem un espòiler dient això, però l'editorial així ho presenta. Sigui com sigui, grans i petits recordem o ens fem conscients de la mirada, de les dimensions del que ens envolta, segons l'ull de qui ho mira. Nominat al Premi Llibreter, no us perdeu aquesta història.

En vols més? A la pàgina de "Ciutat Maragda" hi trobaràs més recomanacions.

Anar al contingut