Ciutat Maragda

Llibres per imaginar un futur millor

Jane Goodall, Manon Steffan Ros i Yukiko Noritake signen tres històries optimistes i esperançadores

Actualitzat

Les petites accions sempre sumen: reflexionar sobre com podem millorar el nostre entorn pot ser una d'aquestes accions. A les recomanacions de la setmana del "Ciutat Maragda, la llibreria Pebre Negre ens proposa tres llibres per repensar el futur i com el volem habitar.

"Jane Goodall: Aprendre dels ximpanzés". Il·lustracions de Joan Negrescolor i traducció de Jordi Pigem (Akiara)

És un discurs preciós, directe i radical que ens recorda que hi ha esperança en l'indòmit esperit humà i en la capacitat resilient de la natura.

La reconeguda primatòloga Jane Goodall explica la seva passió per l'Àfrica, el seu primer contacte amb els ximpanzés i la seva relació amb ells, que ha fet canviar la nostra visió de l'espècie humana.

A més d'investigadora, Jane Goodall és una gran activista i defensora de valors socials i ecològics. Davant la destrucció d'hàbitats que pateixen moltes espècies, Goodall argumenta que la conservació s'ha de concebre de manera holística, amb la plena participació de la població local.

Una nova edició dins la col·lecció dels Akiara, il·lustrat bellament per Joan Negrescolor, amb comentaris d'Irene Duch en una bonica edició bilingüe que ens fa no perdre l'esperança.

"El Llibre Blau de Nebo", de Manon Steffan Ros amb traducció d'Emyr Gruffydd i Miquel Saumell Santaeugènia (Editorial del Periscopi)

El petit Siôn i la seva mare sobreviuen aïllats en un racó inhòspit del nord de Gal·les després d'una catàstrofe nuclear. Tots dos comparteixen un diari on mostren com s'adapten a aquesta nova realitat, i on plasmen tot allò que no gosen dir-se.

Amb una reflexió profunda i emotiva sobre els vincles amb la família i l'entorn, aquesta obra ha estat escollida la millor de l'any a Gal·les.

"El Llibre Blau de Nebo" s'endinsa en la importància de la memòria col·lectiva i qüestiona què fem amb la nostra identitat quan sembla que tot està perdut. Un llibre que ens fa reflexionar des de la veu d'un adolescent i la seva mare. Una distopia després d'un gran desastre natural que ens interpel·la sobre les coses més essencials. Un privilegi de traducció del gal·lès que ens situa en un futur conjugat amb el protagonisme dels infants i els adolescents.

"El bosc dels germans", de Yukiko Noritake (Editorial Coco Books)

Un llibre sense cap mot que contraposa dues opcions de relació amb el territori. Dues visions diferents que mostren maneres de viure i conviure amb la natura.

Una reflexió il·lustrada sobre les formes que tenim de respectar o explotar la natura. Una història que ens fa pensar en les petites accions que poden desembocar en models oposats d'extracció i usurpació de tot el que la natura ens ofereix versus una manera més respectuosa d'habitar aquest món. És un llibre per contemplar i imaginar futurs possibles.

En vols més? A la pàgina de "Ciutat Maragda" trobaràs més recomanacions.

Anar al contingut