Dona llegint un llibre amb una beguda calenta (iStock)
Ciutat Maragda

Llibres per fugir del brogit del món

May Sarton, Emily Dickinson i Víctor Català signen tres obres imprescindibles

Actualitzat

Els silencis estan carregats de significats. És en la solitud del silenci que tenim l'espai per connectar amb nosaltres mateixos. A les recomanacions de la setmana del "Ciutat Maragda", la llibreria L'aranya ens proposa tres llibres amb la natura com a escenari, ideals per a moments d'introspecció.

"Anhelo de raíces", de May Sarton. Traducció de Mercedes Fernández (Gallo Nero)

"Anhelo de raíces" és un regal per als sentits. Amb un format novel·lat, gaudirem del diari íntim escrit per la mateixa autora del text, la poeta d'origen belga May Sarton.

A partir de la compra d'una casa de camp abandonada del s. XVIII a Nou Hampshire, enmig del bosc i sense subministraments, assistirem al dia a dia de la protagonista: les alegries i les penes de la jardineria (molt important el jardí com a metàfora de la vida), les persones que visiten la nova llar i la seva rutina com a escriptora.

Les reflexions sobre la natura, l'amistat, l'amor i l'univers creatiu es barregen amb el meravellós procés de transformar una casa en una llar i amb el pas del temps i de les estacions que esdevenen tot un aprenentatge vital.

"Herbario y antología botánica", d'Emily Dickinson. Traducció d'Eva Gallud (Ya lo dijo Casimiro Parker)

Aquesta antologia bilingüe suposa una novetat per als lectors de la gran Emily Dickinson, ja que ens descobreix la seva faceta de recol·lectora de plantes.

Els poemes esdevenen reflexions profundes sobre la bellesa que provoca l'observació de la natura. El pas de les estacions, l'univers multicolor de la flora, les abelles com a creadores de la vida, els boscos i jardins que van acompanyar el dia a dia d'Emily Dickinson quan va decidir viure aïllada del món, en comunió amb la natura i la seva poesia.

El seu aprenentatge botànic es plasma amb les meravelloses fotos que acompanyen l'antologia: un catàleg de més de 400 plantes que l'autora va aplegar durant aquest període d'aïllament i que podem veure amb les etiquetes que la poetessa va fer personalment.

Un llibre molt bonic, impecablement editat, que esdevé imprescindible per als amants de la poesia i de la natura.

"Solitud", de Víctor Català (Edicions 62)

"Solitud" narra el trajecte vital i espiritual de la Mila, una dona insatisfeta amb el seu matrimoni, que ha de seguir el marit per fer-se càrrec d'una ermita en una muntanya solitària i abrupta.

Amb una llengua viva, rica i expressiva, i contraposant la realitat de les valls amb l'idealisme de la muntanya, la protagonista inicia un procés d'autoconeixement que la durà a descobrir-se a ella mateixa i a trobar en la solitud la força per trencar amb el seu món quotidià i canviar de vida.

Considerada una de les obres mestres de la literatura catalana de tots els temps, una novel·la actual i colpidora, una obra clàssica que avui dia manté plenament la vigència.

Aquesta nova edició presenta com a epíleg vuit textos breus de narradors contemporanis que ens ofereixen les seves mirades actuals sobre la novel·la: Maria Callís, Enric Cassases, Najat El Hachmi, Raül Garrigasait, Mercè Ibarz, Dolors Miquel, Vicenç Pagès i Toni Sala.

En vols més? A la pàgina de "Ciutat Maragda" trobaràs més recomanacions.

Anar al contingut