Tres recomanacions per trobar respostes a les nostres pròpies preguntes (iStock)
Tres recomanacions per trobar respostes a les nostres pròpies preguntes (iStock)
Ciutat Maragda

Llibres per fer un cafè amb un mateix

Carles Camps i l'esperat retorn de Toni Sala i Fèlix Balanzó, lectures prometedores per fer volar el temps

Actualitzat
Resoldre dubtes que encara no tenen resposta o descobrir misèries i virtuts observant la pròpia família. A les recomanacions de la setmana de "Ciutat Maragda", la Llibreria Geli ens proposa tres llibres que ens impulsaran a repensar les nostres conviccions perquè, qui no es qüestiona, no es creix.

"Desig de veu", de Carles Camps Mundó (Saldonar)

Carles Camps Mundó (1948) és un dels millors poetes catalans vius. Després de "La mort i la paraula", que recull la seva obra des del 1988 fins al 2018, publica aquest nou llibre, on s'aborden (segons el mateix autor) les qüestions "irresolubles" de la poesia de tots els temps.

A tall d'exemple, tres versos que són tota una declaració d'intencions:

Els noms no diuen res més del que diuen.

Obligar-los a dir el que vull que diguin

m'ha fet merèixer el càstig d'impossible.

"Una família", de Toni Sala (L'Altra Editorial)

El nou llibre de l'autor ganxó aprofita l'avinentesa de parlar de la seva família per parlar d'ell mateix. Segons Sala, és un llibre que no li ha costat gens d'escriure, "perquè tot el que hi ha està molt macerat, molt viscut." Una mostra:

"Tot just soc en aquest moment com un d'aquells morts de l'infern de Dante que s'aixequen un moment de dintre la tomba i expliquen el seu punt de vista. És de nit i la consciència, que fa de minyona, encén un llumenet i feineja fins que s'apaga."

"A penes", de Fèlix Balanzó (Pasta de dibuix)

De Fèlix Balanzó en teníem un molt bon record: el llibre "Els senyals del contrabandista", una recopilació d'articles escrits amb llengua viperina, publicat fa una colla d'anys.

Després d'un silenci eixordador, l'autor s'ha despenjat amb un enfilall de textos i dibuixos ("escarrufos", en diu l'autor). Per fer-vos-en venir salivera:

"L'absurd és un suro que s'enfonsa de pena." O bé: "El passat pot tornar, però no el pots tocar (donar l'eco com a resposta seria miserable)".

En vols més? A la pàgina de "Ciutat Maragda" trobaràs més recomanacions.

Anar al contingut