Noi llegint un llibre al sofà
Ciutat Maragda

Llibres per descobrir altres maneres de comunicar-se

Jordan Scott i Vince Vawter signen dues històries entranyables que ens acompanyaran durant molt de temps

Actualitzat

Tenir moltes coses a dir, però no poder fer-ho com els altres esperen ni amb totes les paraules necessàries. A les recomanacions de la setmana del "Ciutat Maragda", la llibreria L'altell ens proposa dos llibres sobre la tartamudesa, dues històries que ens faran reflexionar sobre la crueltat i la por a la diferència.

"Parlo com el riu", de Jordan Scott i il·lustrat per Sydney Smith (Libros del Zorro Rojo)

Un àlbum preciós i poètic. El protagonista és un nen a qui se li entortolliguen les lletres i les paraules dins seu. Anar a l'escola és un patiment i més encara quan el professor li pregunta alguna cosa i ha de respondre. No sempre té un bon dia, però la comprensió del pare és de gran ajuda i més quan li diu que parla com el riu.

Les meravelloses il·lustracions d'aquest llibre el fan encara més bell. En una paraula: una meravella!

"El noi del diari", de Vince Vawter. Traducció de Mireia Alegre (Editorial Bambú)

Una història per a joves on en Víctor substituirà en el repartiment de diaris el seu amic durant un mes. Aquest noi té tartamudesa. Repartir se li dona bé, és un bon llançador. Però quan ha d'anar a cobrar els divendres… la cosa es complica, el repte de parlar sempre hi és... Durant aquest mes de substitució creixerà, madurarà molt perquè pel seu camí passaran personatges i vivències impensables, com l'entranyable Spiro, amb qui podrà mantenir una relació d'adult, de tu a tu. Però també coneixerà la traïció, la violència i el racisme. La vida!

En vols més? A la pàgina de "Ciutat Maragda" hi trobaràs més recomanacions.

Anar al contingut