Llibres per a tots els gustos sobre gallines
Ciutat Maragda

Llibres i gallines, una combinació que pot ser perfecte

Recorregut pel món rural a través de tres propostes de la llibreria L'Altell, de Banyoles, per a tots els gustos i edats

Actualitzat

"Gallinari", de Barbara Sandri, Francesco Giubbilini i Camilla Pintonato (Andana)

Gallinari és una petita enciclopèdia, un llibre de coneixements per a infants i no tan infants, editat per Andana. És una descoberta, una invitació a entrar al món de les gallines. Des de la distinció del gall de la gallina, les edats, els noms, el festeig, la grandària, el plomatge, les coloracions, fins a com està feta una gallina observant-la a través d'una bona fotografia, radiografia, crestes, empremtes. També els ous vistos de prop, així com la convivència entre humans i fins i tot les diferents races. Tot un món sorprenent i molt interessant.
 

"Les gallines de la Sònia", de Phoebe Wahl (Corimbo)

Si voleu explicar un conte de gallines, teniu un àlbum fet per la Phoebe Wahl que es diu Les gallines de la Sònia i que és una meravella! Una història per aprendre a tenir cura de les gallines, acceptar la pèrdua d'una d'elles arran de la visita d'una guineu i, sobretot, la gran lliçó pedagògica del pare a la Sònia arran de les necessitats per alimentar-se els uns i els altres. Un llibre altament recomanable i deliciós.

"Gallinas", de Jackie Polzin (Asteroie)

I per als adults un llibre que ja podeu córrer a llegir! Gallinas, de la Jackie Polzin. Una primera novel·la preciosa i íntima plena de sensibilitat que passa en una granja de Minnesota on una noia jove s'esforça per cuidar i mantenir amb vida les seves quatre gallines. Un llibre que va molt més enllà de les descripcions de tot el que està passant al seu entorn, l'amor i l'estima, els detalls físics. Els personatges... en definitiva un llibre de vincles, fràgil, bell, commovedor i amb humor! Oh, llegiu-lo!

Anar al contingut