Noies llegint un llibre amb vistes de Barcelona de fons (iStock)
Ciutat Maragda

Llibres per a lectors curiosos

Vince Vawter, Jennifer L. Holm i Michael Morpurgo signen tres històries aptes per a lector a partir de 10 anys

Actualitzat

Com a lectors evolucionem constantment i, a vegades, ens costa trobar el llibre idoni, però, quan ho aconseguim, és una de les millors sensacions que hi ha. A les recomanacions de la setmana del "Ciutat Maragda", la llibreria El cucut ens proposa tres novel·les magnífiques sobre superació, amistat i la importància de les emocions.

"L'illa dels frarets", de Michael Morpurgo i il·lustracions de Benji Davies. Traducció de David Nel·lo (Editorial Bambú)

Morpurgo és autor de més de cent novel·les, la majoria adreçades al públic infantil i juvenil.

El vell Benjamin és un faroner que, una nit de tempesta, salva d'ofegar-se tots els passatgers d'un vaixell entre els quals hi ha l'Allen, un nen orfe de pare que queda impressionat per la valentia del faroner i, sobretot, per la seva modèstia.

L'Allen sent un gran respecte per l'actitud tranquil·la, serena i altruista de Benjamin, fins al punt que li demana de passar un estiu amb ell cuidant el far.

L'illa dels frarets és la història d'una amistat, d'un estil de vida, de la capacitat de mantenir uns valors i transmetre'ls, d'un nen que es convertirà en un adult exemplar.

"El peix número 14", de Jennifer L. Holm i il·lustracions de Gustavo Roldán. Traducció de Marc Donat. (Viena editorial)

Recordeu quan, de petits, us pregunten: què voldràs ser quan siguis gran? Gairebé mai tenim la resposta.

L'Ellie viu entre artistes, però ella no hi encaixa. És massa pràctica, poc fantasiosa. Un fet totalment inesperat provoca que el seu avi, un cèlebre científic, es vegi obligat a anar a viure amb ella i els seus pares.

Gràcies a això, l'Ellie es coneixerà a si mateixa i descobrirà que cada persona té aptituds pròpies que, tot sovint, no coincideixen amb les dels nostres pares.

Plena d'humor, aventures i reflexions sobre l'ètica dels descobriments científics, aquesta novel·la ens apropa a la ciència i la filosofia en parts iguals.

"El noi del diari", de Vince Vawter. Traducció de Mireia Alegre (Editorial Bambú)

"Una de les coses més dures de la vida és tenir paraules al cor i no poder pronunciar-les".

Aquestes són paraules de l'autor del llibre. Patia tartamudesa de petit i superar-ho va ser un procés llarg i difícil.

"El noi del diari" és una novel·la en part autobiogràfica. Vince Vawter explica com va viure situacions molt difícils per causa del seu defecte i com, gràcies a una actitud d'acceptació i valentia, va aconseguir corregir-lo i dominar-lo.

Obres com aquesta fan possible que nenes i nens amb dificultats confiïn a superar el seu problema o bé aprendre a conviure-hi sense patir traumes.

En vols més? A la pàgina de "Ciutat Maragda" trobaràs més recomanacions.

Anar al contingut