Llibres on voler és poder
Miranda Popkey, Bernat Cormand i Anna Starobinets ens submergeixen en converses inspiradores i experiències dures, però transformadores
Llibres on voler és poder
Un home jove assegut al sofà llegeix un llibre mentre pren un cafè
Tres històries que són com brúixoles quan no trobem el camí (iStock)
Ciutat Maragda

Llibres on voler és poder

Miranda Popkey, Bernat Cormand i Anna Starobinets ens submergeixen en converses inspiradores i experiències dures, però transformadores

Actualitzat

Tens una llista de llibres pendents molt llarga? Si la resposta és sí, potser no hauries de continuar llegint, si no és que estiguis preparat per afegir-ne uns quants més. A les recomanacions de la setmana del "Ciutat Maragda", la llibreria L'Aranya ens proposa tres llibres que demostren que la por no és antagònica a la resiliència.

"Temas de conversación", de Miranda Popkey (Gatopardo Ediciones)

Es tracta d'una primera novel·la. Un debut meravellós. Converses, confidències, trobades fortuïtes, diàlegs… tota la comunicació verbal i no verbal possible ens fa de brúixola en el camí vital de la protagonista, una dona destinada a complicar-se l'existència.

Trontollar entre el "voler" i el "poder", entre els ideals feministes de llibertat i d'igualtat, i la realitat del dia a dia. El caos que esclafa el somni.

La conversa s'erigeix com l'acte més íntim i perfecte possible, perquè ens fa sentir totes les emocions: la vergonya, la crítica, la tendresa, l'humor… i ens demostra el que realment som, tant pel que diem com pel que callem.

"El cap als núvols", de Bernat Cormand (L'Altra Tribu)

Una novel·la per a totes les edats, necessària a les biblioteques personals i, sobretot, a les escolars.

La manera natural, fàcil, delicada i bonica com s'explica la història de l'Elies, un nen d'onze anys que ha viscut la mofa i els insults dels seus companys però que ara s'enfronta a un curs marcat per l'amistat, l'empatia, el desig, la solidaritat i el respecte.

Uns personatges encisadors, les pigues, les balenes, Nova York, l'art, Barcelona, la família, la mort d'un ser estimat i l'amor entre dos nois formen el paisatge deliciós d'aquesta lectura obligatòria.

"Tienes que mirar", d'Anna Starobinets (Impedimenta)

Una història real de terror. Un testimoni supervalent. Un llibre profundament humà sobre la vida, la maternitat i la pèrdua.

L'autora ens explica com va viure el seu embaràs fa dues dècades en un sistema rus que grinyola per tots els costats. Al saber, en una visita rutinària, que el seu fetus té un defecte congènit incompatible amb la vida, l'Anna s'ha d'enfrontar a la peregrinació desoladora i sovint deshumanitzadora per les institucions mèdiques.

La llibertat de decidir sobre el nostre cos, l'ètica, la crueltat i la injustícia teixeixen una història basada en fets reals que planteja esquerdes reals en el sistema mundial (no només el rus) del drama que s'amaga darrere d'un trauma silenciat i, malauradament, molt més comú del que ens imaginem.

En vols més? A la pàgina de "Ciutat Maragda" trobaràs més recomanacions.

Anar al contingut