Llibres infantils per obrir la imaginació de bat a bat
Lewis Carroll, Bernat Cormand, Oliver Jeffers, Anna Rispau i Tessa Julià són els autors de la setmana (iStock)
Ciutat Maragda

Llibres infantils per obrir la imaginació de bat a bat

Clàssics imprescindibles, contes per aprendre i històries per normalitzar les diferències a les recomanacions de "Ciutat Maragda"

Actualitzat

La literatura infantil o juvenil sovint s'ha tractat de "petita", però pot parlat de coses molt grans. A les recomanacions de la setmana del "Ciutat Maragda", la llibreria El Genet Blau ens proposa quatre llibres que, tot i ser estar recomanats per a la canalla, acabareu fullejant d'amagat.

"Alícia", de Lewis Carroll amb traducció de Salvador Oliva (Baula Editorial)

Per celebrar el 150è aniversari d'"A través del mirall i allò que l'Alícia i va trobar" (el que es podria considerar la continuació d'"Alícia al país de les meravelles") s'ha publicat aquesta edició completa amb els textos íntegres i les magnífiques il·lustracions originals de Sir John Tenniel.

A més, inclou "L'Abellot amb perruca", un capítol "suprimit" i un atractiu relat amb imatges sobre la creació de la primera publicació d'Alícia. Aquest llibre és un veritable regal per a tota la família.

"El cap als núvols", de Bernat Cormand (L'Altra Tribu)

Amb tendresa, sensibilitat, una narrativa molt ben construïda i unes il·lustracions que diuen molt, la història de l'Elies (un nen d'11 anys que ha d'aguantar mofes i insults dels seus companys) posa sobre la taula la diversitat sexual, les noves masculinitats i els rols de gènere en la infància i l'adolescència.

És un llibre necessari per normalitzar temes que ja no hauria de fer falta normalitzar. A partir de 10-11 anys.

"Això era un alfabet", d'Oliver Jeffers (Andana)

És una de les creacions d'Oliver Jeffers més espectacular. El llibre va introduint l'alfabet d'una manera molt peculiar: a cada lletra se li assigna una història (totes molt originals) que es combina a la perfecció amb elements visuals.

Aquest llibre, de més de 100 pàgines, format gran i colors molt vius, fa obrir la imaginació de bat a bat. A partir de 5 anys.

"Les Brufes", d'Anna Rispau i Tessa Julià (Mosaics)

La Bru no vol ser una Bruixa i la Fa odia ser una Fada. Amb molta màgia i sentit de l'humor, aquest conte planteja que la majoria de persones som mig-mig, que la pretesa i imposada perfecció no ens ha de guiar, que no cal envejar el que té l'altre, sinó que en la diferència hi ha el millor i en la col·laboració hi ha la riquesa.

Les il·lustracions, d'una riquesa visual fantàstica, estan signades per Valentí Gubianas. Cal afegir que aquest llibre porta el segell de #llibrelocal, iniciativa d'editorials independents que aposten per una edició de proximitat, qualitat i més sostenible. A partir de 3 anys.

En vols més? A la pàgina de "Ciutat Maragda" trobaràs més recomanacions.

Anar al contingut