Un judici que establirà els límits de la democràcia espanyola
ANÀLISI

Un judici que establirà els límits de la democràcia espanyola

Enllaç a altres textos de l'autor Joan Rusiñol, cap de Política de Catalunya Ràdio

Joan Rusiñol

Sotscap d'Informatius de Catalunya Ràdio

@joanrusinol
Actualitzat

A vegades el calendari polític és endimoniat perquè obliga a resoldre incògnites sense tenir totes les cartes sobre la taula. Els temps dels partits i de la justícia no sempre van de la mà.

Encara ressonant els tambors de la dreta a la plaça de Colón de Madrid, Pedro Sánchez pressiona els independentistes amb un avançament electoral. És la tàctica que ja feia servir Rajoy, la tàctica del "o jo o el caos". Potser a La Moncloa algú pensa que, amb el judici en marxa, el sobiranisme no voldrà entrar en una dimensió desconeguda i votarà els pressupostos per estabilitzar el govern del PSOE.

Res és descartable, tot i que el govern del PSOE es pot estabilitzar sense pressupostos. Però el que La Moncloa oblida és que els presos ja han dit i repetit que no seran moneda de canvi de res i, en canvi, hauria de tenir ben present que el judici ressonarà en tots els passos que faci la política a partir d'ara. Per dos motius: perquè serà un altaveu electoral de l'extrema dreta i, sobretot, perquè s'hi jutja un moviment amb un amplíssim suport social a Catalunya. Un judici que establirà els límits futurs de la democràcia espanyola. Els límits -en definitiva- de la política.

Anar al contingut