Els guardonats als premis Martí Gasull que concedeix la Plataforma per la Llengua
Els guardonats als premis Martí Gasull que concedeix la Plataforma per la Llengua
El guardó l'atorga la Plataforma per la Llengua

Catalunya Ràdio guanya el V Premi Martí Gasull

Carles Puigdemont ha destacat durant l'acte que Catalunya Ràdio és "una illa de llibertat i democràcia", en una intervenció feta des de Brussel·les

Actualitzat

El premi, que concedeix per votació popular la Plataforma per la Llengua, reconeix "l'exemplaritat de Catalunya Ràdio en la defensa de la llengua". El jurat remarca que l'emissora ha estat capaç de "construir un imaginari radiofònic propi, àmpliament compartit per centenars de milers d'oients diaris, i de crear un llenguatge en català per a les retransmissions de futbol".

El guardó reconeix a una persona física o jurídica que per l'exemplaritat de la seva tasca en defensa de la llengua catalana hagi contribuït de manera notable a la millora de la seva situació en l'àmbit lingüístic català. Enguany, més de 7.200 persones han votat per les tres candidatures finalistes: Catalunya Ràdio, els Cinemes Texas i l'Escola La Masia. Els premis s'han entregat al Teatre Poliorama.

El discurs de Saül Gordillo

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, reconeix que l'emissora ha aguantat una pressió molt forta: "Hem estat víctimes d'atacs i de denúncies, i en certa manera, hem estat fiscalitzats." Malgrat això, Gordillo destaca que "gràcies a l'audiència", Catalunya Ràdio ha aconseguit els millors resultats de l'emissora en nombre d'oïents: "Oferim una informació molt més rigorosoa del que molts, des de fora, ens atribueixen, el compromís amb el català està acreditat."

Catalunya Ràdio també rep el reconeixement de Carles Puigdemont

Puigdemont ha intervingut a l'acte, des de Brussel·les, a través d'un vídeo en què ha felicitat tots els guardonats. Ha reconegut la feina de l'emissora: "Catalunya Ràdio és bandera de la llibertat d'informació i d'expressió i, en contrast amb aquesta penosa decadència del sistema mediàtic espanyol, l'emissora és una illa de llibertat i democràcia."

L'escriptor i gramàtic Josep Ruaix i Vinyet rep el II Premi Especial del Jurat

Se li reconeix la seva tasca en la contribució a l'ensenyament del català durant el franquisme i en el desenvolupament de tasques meritòries en el camp gramatical, de la correcció, la traducció, la supervisió i l'estudi lingüístic, Ruaix i Vinyet ha facilitat l'aprenentatge de la llengua a partir de fitxes i manuals.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut