David Guzman i Joan Ollé

Catalunya Ràdio entra en la programació del Festival Grec amb "Cafè Àsia"

Diumenge, 17 de juny, a les 22.00, Catalunya Ràdio estrenarà "Cafè Àsia" -amb Joan Ollé i David Guzman-, el programa que acompanyarà el viatge per la Ruta de la Seda del Festival Grec 2018 de Barcelona.

El programa s'emetrà durant dotze setmanes, entre el 17 de juny i el 2 de setembre, i tindrà una durada d'una hora.

Actualitzat

"Cafè Àsia" és el programa de ràdio que acompanyarà durant l'estiu el viatge per la Ruta de la Seda del Festival Grec 2018 de Barcelona, i que està pensat, escrit i conduït per Joan Ollé i David Guzman. L'espai s'emetrà durant dotze setmanes i tindrà una durada d'una hora. Entre el 17 de juny i el 22 de juliol, s'emetrà a les 22.00, i entre el 29 de juliol i el 2 d'agost, a les 00.00.

Àsia no és únicament el nom d'un continent. Àsia és la porta d'entrada a una mirada diversa i mil·lenària sobre el món, una manera particularíssima d'aproximar-se a l'individu, a la natura, a l'espiritualitat i, evidentment, a la cultura, les arts i el pensament. Àsia és, en ella mateixa, una veritable "weltanschauung" que ens convida a qüestionar els nostres propis esquemes com a occidentals.

"Cafè Àsia" farà un itinerari de dotze setmanes a través de la història i la cultura d'alguns dels països més influents de l'anomenat gegant asiàtic. Un recorregut farcit de converses en profunditat amb figures del món de la cultura asiàtica (professors, traductors i persones d'origen asiàtic que viuen a Catalunya); poemes, fragments de novel·les, relats i contes d'alguns dels grans viatgers de la història (Marco Polo, Ibn Battuta, etc.); reflexions sobre el diàleg entre Orient i Occident; debats sobre l'actualitat política i social dels països "visitats"; converses sobre democràcia, el paper de la dona o la globalització, i una selecció musical feta a partir de cançons amb influència oriental.

Durant dotze setmanes, "Cafè Àsia" serà una espai de trobada amb la cultura oriental a Catalunya Ràdio que acostarà els oients al Japó (dos capítols), a la Xina (dos capítols), a Corea, a l'Índia, al Vietnam, a Tailàndia, a l'Afganistan, a l'Aràbia Saudita, a les Filipines i a l'Iraq.

 

Joan Ollé i David Guzman

Els presentadors Joan Ollé i David Guzman van fer tàndem a la secció "Blablabla" d'"El suplement", amb Ricard Ustrell, i Catalunya Ràdio els torna a ajuntar ara a "Cafè Àsia".

Joan Ollé és actor i director de teatre i professor del l'Institut del Teatre. Ha estat director del Sitges Teatre Internacional del 1992 al 2001 i membre de l'equip de direcció artística del Teatre Lliure el 2003 i el 2004. La dècada dels 90, juntament amb Joan Barril, va realitzar a Catalunya Ràdio el programa "Papers mullats". Barril i Ollé van presentar també junts el programa "L'illa del tresor" al 33 (Premi Nacional de Televisió 2005). A Catalunya Ràdio ha col·laborat en els programes "El Cafè de la República", que presentava Barril, amb el contraeditorial "L'encíclica de Joan Ollé", i a "El suplement", entre altres.

David Guzman treballa a Catalunya Ràdio des del 2005. Durant nou anys va formar part de l'equip d'"El Cafè de la República" i, actualment, presenta els programes "Ciutat Maragda", a Catalunya Ràdio, i "L'irradiador", a iCat, i col·labora a "El suplement" i a l'"Estat de Gràcia". Va ser subdirector del programa "L'illa del tresor", al 33. Ha presentat el programes "Qwerty" i "Rius de tinta" a Betevé, on també ha fet entrevistes a "Terrícoles".

 

catradio.cat/cafeasia

 

 

Anar al contingut