En marxa, a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona, el mercat gastronòmic Time to Eat Fest, que el cap de setmana del 20 i 21 de maig permet tastar plats exclusius d'una vintena de xefs de renom, com Albert Raurich, Rafa Zafra, Ana Luz o Carles Abellán. La proposta es completa amb degustacions d'olis i formatges, tallers de cuina i música de DJs.  La tercera edició del festival organitzat per la revista Time Out espera rebre entre avui i demà 10.000 persones que podran degustar receptes creades exclusivament per al certamen i sempre basades en un producte de proximitat de DO catalana, com oli d'oliva, pa de pagès o l'arròs del Delta. Són plats creats pels cuiners de setze restaurants de Barcelona com Marc Pérez de La Sosenga, Oriol Samitier del Casa Amàlia, Meilan Kao de Kao Street o Adriana Carcelén del Rasoterra. Lena Maria Grané, que porta amb Ricky Smith el restaurant BaLó, descriu a Catalunya Ràdio el seu plat de vedella embolicada amb ceba:  "Hem preparat una vedella del Pirineu, la cuinem en forma d'estofat i l'esmicolem. Després l'emboliquem dins d'una ceba cuita amb llevat, que li dona un sabor més interessant. Això ho acabem amb un crumble de ceba i una maionesa de julivert." La proposta de la xef Lena Maria Grané és un plat de vedella embolicada amb ceba (CCMA) Rafael Erbs, xef del RiasKru, ha optat per un temaki de tonyina: "Nosaltres farem un temaki de tonyina amb soja, gingebre i cebollí. Els dos ingredients principals són, d'una banda l'arròs del delta de l'Ebre, és a dir, de proximitat, i la tonyina de Balfegó, també d'aquí, de prop de Tarragona, tot dins de Catalunya." I Carles Abellan, de Tapas 24, té a punt un croquetó de pollastre del Prat: "Hem fet un croquetó de rostit a la catalana, amb el pollastre capó del Prat i el gall del Penedès. És una recepta exclusiva per a aquest festival." El xef Carles Abellan proposa un croquetó de rostit de pollastre del Prat (CCMA) La llista de 16 degustacions originals inclou també delícies com un caneló d'ensaladilla russa feta amb patates de Prades, un cebiche de peix amb mongeta del ganxet, un taco de calçot de Valls o un gelat de cervesa amb avellana de Reus i préssec.         View this post on Instagram                       A post shared by Time Out Barcelona (@timeoutbcn) "Recolzem restaurants que fan les coses bé" Eduard Voltas, editor de Time Out, explica a Catalunya Ràdio per què la revista organitza aquest festival gastronòmic anual: "Nosaltres som percebuts com una capçalera de cultura, i de menjar i beure. Durant l'any fem diverses accions per reforçar aquest posicionament. El festival és nostre, és de Time Out, però el que estem fent és donar suport cada any a setze, disset, divuit restaurants que fan bé les coses convidant-los al Time to Eat." El servei de cuina del festival Time to Eat s'ofereix ininterrompudament de 12 del migdia a 11 de la nit. L'entrada al recinte costa 5 euros i cada tast es paga a part. La festa gastronòmica es completa amb degustacions de productes de DOs catalanes, tallers per fer a casa kimchi o sushi vegà, la música de DJs com Dorian, BulmaBeat o Tupinamba i una zona d'activitats infantils.