L'última víctima de submissió química ho ha denunciat a través de xarxes socials (Unsplash)
Catalunya nit

Una noia denuncia haver estat víctima de submissió química a la sala Arena

Des del 10 de juliol 17 persones han denunciat punxades en discoteques. Cap cas ha acabat en violació o robatori

RedaccióActualitzat

Una noia de 20 anys ha denunciat una punxada de submissió química a la sala Arena, una discoteca molt popular de Barcelona.

La noia, de nom Miriam, ha explicat a Catalunya Ràdio que els fets van passar la nit de dimarts a dimecres:

"Estava ballant amb les meves amigues i vaig notar una punxada a la cama esquerra. M'ho vaig mirar la cama i vaig veure un puntet de sang."

De seguida, la Míriam va acudir al porter de la discoteca, qui la va asseure en un sofà, com també ha explicat a través d'un fil de Twitter.

El director de la discoteca, Marco Antonio García, explica que, quan el personal de seguretat va avisar els Mossos d'Esquadra i una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques, que se la va endur de matinada a l'Hospital Clínic:

"Vam identificar la persona, vam comprovar que estigués bé, la vam posar en un lloc segur, on estigués amb nosaltres. Els vigilants van estar a prop d'ella per veure com reaccionava."

A l'inici, ella, que en tot moment ha dit haver-se sentit ben tractada i acompanyada pel personal del local, creia que es trobava bé:

"Jo al principi els vaig dir que no feia falta, perquè estava bé. Però en qüestió de 10 minuts em vaig desplomar. Vaig quedar-me semiinconscient, no sabia on estava, estava molt marejada. No entenia res i no tenia voluntat de decisió."

La noia assegura que l'hospital no li fa cap analítica

La noia adjunta al seu fil de Twitter dues fotos de l'informe d'urgències, on es pot llegir que el motiu de la consulta és una "punxada en discoteca amb característiques delictives".

FECASARM i el Departament d'Interior han tingut reunions amb per abordar les violències sexuals i les denúncies de punxades (Unsplash)

La Míriam denuncia que no li van fer analítica per comprovar què li havien injectat o si es podia haver infectat d'alguna malaltia infecciosa per l'agulla:

"Em van dir que m'havien punxat i que havia patit una submissió química. Però no em van fer cap prova, perquè em van dir que encara no tenien establert el protocol. M'he fet una analítica per la mútua."

Catorze persones més denuncien situacions similars

El cas de la Miriam és l'últim que s'ha fet públic. Des del 10 de juliol, 17 persones han denunciat als Mossos d'Esquadra que han rebut una punxada en discoteques, 12 a Lloret de Mar i 5 a Barcelona.

Tots els casos han estat dones, a excepció d'un noi. Cap d'ells no va acabar ni en agressió sexual ni en robatori, segons els Mossos.

Hi ha discoteques amb protocols per aquests casos

El responsable de la sala Arena recomana que tothom que rebi una punxada avisi el personal de seguretat del local, ja que moltes discoteques com la seva tenen protocols d'actuació davant d'aquests casos.

Una noia denuncia haver estat víctima de submissió química a la sala Arena
Ja són 17 els joves que han denunciat l'agressió en discoteques (Unsplash / Sam Moghadam Khamesh)

García diu que, com que les punxades de submissió química no han acabat en actes delictius, esperen que les persones que ho fan acabin desistint:

"Espero que en ser casos que després no aconsegueixen el seu objectiu, de seguida desapareguin. Però hem d'estar al costat dels nostres clients i la seva seguretat."

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha tingut reunions amb el Departament d'Interior per abordar les violències sexuals i les denúncies de punxades. També han rebut avisos de l'Ajuntament de Barcelona.

Anar al contingut