Marihuana gratis si et vacunes!
Governs i empreses d'arreu del món ofereixen tota mena de premis i incentius perquè la gent es vacuni
Marihuana gratis si et vacunes!
Marihuana gratis si et vacunes!
Un grup de voluntaris reparteix marihuana als que s'han vacunat contra la Covid (EFE/Justin Lane)
Catalunya nit

Marihuana gratis si et vacunes!

Governs i empreses d'arreu del món ofereixen tota mena de premis i incentius perquè la gent es vacuni

Lluís Freixes CarbonellActualitzat
TEMA:
Covid-19

Marihuana, 5 dotzenes d'ous o un bitllet de loteria per guanyar 1 milió de dòlars. Sense el 70% de la població vacunada no hi ha immunitat de grup, i per això diverses administracions i també el sector privat d'arreu del món ofereixen tota mena d'incentius perquè la gent es posi la vacuna contra la Covid.

La normalitat sembla que trigarà a arribar i falta una mica perquè ens puguem treure la mascareta; per això cal aconseguir la immunitat de grup.
 

Als Estats Units, ensenyant el certificat de vacunació, un grapat d'empreses regalen crispetes, cervesa, iogurts, hamburgueses, dònuts i, fins i tot, marihuana.

La campanya "Pot for Shots", porros per vacunes, ha tingut un gran èxit entre el jovent americà

"Una campanya de màrqueting brillant", així la defineix Jerry Millen, propietari del GreenHouse Walled Lake, a Michigan.

"Ha estat un gran èxit, no podríem estar més contents. Hem regalat més de 25.000 porros de marihuana per valor de 250.000 dòlars!"

A Nova York regalen entrades per a espectacles, monuments i bitllets de ferri. I arreu dels EUA, molts restaurants s'han afegit a la incentivació i ofereixen tot tipus d'ofertes d'alimentació.

 

Convèncer el jovent per vacunar-se és més difícil per la poca incidència del virus en aquest col·lectiu.

Ara bé, els joves tenen un paper transmissor important i per això, a Tel-Aviv, el propietari del bar Jenia, Daniel Goelic, ens ha explicat com van aconseguir vacunar més de 100 joves en un sol dia.

"Tenim un centre de vacunació just al costat del bar, i tothom que s'hi vacuni, només ha d'entrar aquí, ensenyar el certificat i li regalem una beguda."

La vacunació a Israel ha estat tot un èxit i a l'abril ja van aconseguir la immunitat de grup. A la Xina, en canvi, la campanya avança lentament i el govern vol tenir vacunat el 40% de la població al juliol, 560 milions de persones.

Molts ciutadans xinesos recelen de la vacunació i per això les autoritats regalen 60 ous a qui es vacuni. N'hi ha, però, que no ho veuen clar.

"Crec que hauríem de valorar més les nostres vides que uns quants premis gratis. Si et poses malalt i mors... de què serveixen uns quants ous gratis? Si creus que la vacuna és eficaç, posa-te-la i ja està. El govern ho ha fet bé oferint-les de franc. Per què la gent no se la posa i prou?"

La darrera iniciativa ha estat la del governador republicà d'Ohio, on se sortejarà cada setmana un milió de dòlars entre les persones que s'hagin vacunat. Tot plegat posa de manifest la distribució desigual de vacunes al món.

Els països rics acaparen les dosis, mentre que els pobres amb prou feines han aconseguit vacunar l'1% de la seva població.

ARXIVAT A:
Covid-19Vacunes

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut