El Teatro Kitchen Bar es troba on hi havia el Tickets d'Albert Adrià
Catalunya Nit

Teatro Kitchen Bar, el restaurant que pren el relleu de l'emblemàtic Tickets d'Adrià

Després de la crisi de l'hostaleria a Barcelona durant la pandèmia, l'oferta de gastronomia creativa es recupera amb nous locals a molts barris de la ciutat

Actualitzat

Després del tancament de desenes de restaurants a Barcelona durant la pandèmia, l'oferta de gastronomia creativa es recupera amb nous locals a molts barris de la ciutat, més enllà del centre i la seva oferta per a turistes.

Entre aquestes propostes, hi ha la del restaurant Teatro Kitchen Bar del Paral·lel, que funciona al mateix local on hi havia l'emblemàtic Tickets d'Albert Adrià.

L'herència del Tickets

L'abril del 2021, Adrià va anunciar el tancament dels quatre restaurants del grup El Barri que gestionava amb els germans Iglesias: Tickets, Hoja Santa, Pakta i Celler 1900, els tres primers amb una estrella Michelin.

Tickets
L'antic Tickets, d'Albert Adrià

Es convertia així en un dels casos més notoris del descens als inferns dels restaurants barcelonins en aquella etapa fatídica, que van haver de viure des del restaurant Sagarra fins al Senyor Parellada, passant per l'Agut, Can Lluís, Monvínic o Sergi de Meià. Alguns van tancar per sempre; d'altres van poder reobrir amb nous propietaris o amb nous projectes al mateix local.

És el cas del Teatro Kitchen Bar, un restaurant de tapes creatives del grup Riaskru amb el xef Oliver Peña als fogons i un equip de sala liderat per Joan Romans. Tots dos han passat per locals d'Adrià i altres personalitats reconegudes del món gastronòmic i ara impulsen aquesta nova proposta, on es pot menjar per un preu mitjà de 90 euros per persona.

Un dels plats que ofereix la carta del Teatro Kitchen Bar

I és que, igual que un actor quan s'aixeca el teló, els cuiners més inquiets --com Peña-- enyoraven el retrobament amb un públic que valora tant la seva cuina com la seva posada en escena:

"El que més vaig trobar a faltar durant la pandèmia va ser el contacte amb els clients, perquè tinc la sort de treballar davant seu i servir durant els últims 15 anys de la meva carrera. Per mi és una part molt important i m'encanta fer-ho, és un intercanvi molt gratificant."

Pel que fa al públic que s'apropa ara al restaurant, Romans apunta que, malgrat que entre un 25% i un 30% dels seus clients són estrangers, en aquesta etapa postpandèmia reben més públic nacional del que tenien i esperaven:

"A més, tenim molt de públic del nostre sector, de l'hostaleria, que ve a veure què passa. I molta gent 'foodie' també, perquè està molt de moda el tema del menjar a les xarxes socials."

Entre un 25% i un 30% dels clients del local són estrangers (Teatro Kitchen Bar)

Inspirats per l'entorn

El nom del local sembla que no vol trencar del tot amb l'anterior restaurant: tant Tickets com Teatro transporten al món de l'espectacle del Paral·lel, com confirma Romans:  

"Sí que és inspiració del Paral·lel, sobretot a principis del segle XX, quan hi havia cabarets, teatres, cinemes... Nosaltres ens venem com un espectacle: quan entres, et preguntem des d'una taquilla si tens reserva, et donem les entrades a la porta i, quan seus, el cambrer te les demana i les trenca."

Però, comenta Romans, el Teatro no està sol en l'aventura de reflotar el prestigi gastronòmic del barri barceloní de Sant Antoni:

"Al barri, només en una cantonada, tenim l'Apart, que el porten el Jaume i la Vicky; Rías de Vigo; Cañota; el COME del Paco Méndez, o l'Enigma de l'Albert Adrià. També hi ha el Taberna Noroeste, que són molt bons; Al Grano, que acaba d'obrir; El Racó de l'Agüir, que fan arrossos i són d'Alacant... Hi ha molta varietat i molts llocs on es menja molt bé."

Un menú per llepar-se'n els dits

L'oferta gastronòmica de Peña es basa en tapes d'autor que es mengen amb els dits:

"El Teatro és un lloc divertit amb una proposta gastronòmica de 'finger food', molt basada a menjar amb les mans. És una cuina viatgera: hi podem trobar Mèxic, Tailàndia i coses d'aquí, òbviament. Una barreja de la meva experiència com a cuiner dels últims 24 anys."

Entre els plats que ofereixen, destaquen una amanida de bou de mar amb tocs thai i uns punts de romesco adaptat de la recepta de la mare del xef, un pop a la coreana fet a partir d'afegir-li maionesa de kimchi i cruixent de pa a un pop a la gallega, una cocotxa de lluç fregida amb un pilpil tradicional i suc de llima o una anemone acompanyada d'una vinagreta de còdium de Galícia i cogombrets envinagrats:

"Hi ha una gran participació del món del mar. O, més ben dit, hi ha poca carn. Hi ha també vegetals, bolets, una mica de tot."

La carta del Teatro Kitchen Bar es basa en productes del mar

Cap a l'estrella?

Malgrat haver passat per alguns dels locals més prestigiosos del món, Peña prefereix treballar sense la pressió de distincions i estrelles gastronòmiques:

"Tinc gairebé 42 anys i he tingut la sort de guanyar estrelles en diferents restaurants durant la meva etapa com a cuiner. Tu tens una manera de treballar, ets professional, intentes tenir el local ple, oferir una cosa diferent... Que et donin un premi o no no hauria de canviar la teva manera de fer ni tan sols d'enfocar el local. Si que és veritat que, òbviament, sempre és un reclam que fa que vingui una mica més de gent."

Els membres de l'equip del restaurant, amb Peña i Romans (Teatro Kitchen Bar)

En aquest sentit, Romans apunta que el Teatro és "una mica diferent" als restaurants que opten a aquesta mena de guardons:

"No fem servir estovalles, no tenim menú degustació tancat i posem la música una mica forta... Al nostre local hi sona Peret."

ARXIVAT A:
Gastronomia
Anar al contingut