Una imatge de la tempesta a Terrassa aquest divendres
Una imatge de la tempesta a Terrassa aquest divendres (Joan Sellarès)
Catalunya nit

Tarda de tempestes a Catalunya

Fins a les 6 de la tarda, els bombers han rebut 39 avisos per incidències per la tempesta, i el telèfon d'emergències ha rebut 200 trucades, la majoria per petites inundacions i caigudes de branques i arbres

RedaccióActualitzat

La tempesta gairebé ha escombrat de punta a punta del país, començant per les comarques gironines, com el Ripollès, passant per la Catalunya Central, amb el Vallès, el Bages, el Maresme i el Barcelonès. De seguida, però, se n'ha anat cap al Prepirineu i Pirineu de Lleida, on ha descarregat amb molta força al Pallars Jussà.

A Barcelona, els banyistes han hagut de sortir corrents de l'aigua irefugiar-se de les fortes ratxes de vent. En el cas de Badalona, les platges han quedat completament brutes perquè les rieres han baixat molt plenes.

Algunes d'aquestes afectacions han sigut, per exemple, que s'ha tallat durant una estona la línia R4, entre Martorell i Cornellà, i l'R8, entre Rubí i Sant Cugat. Totes dues línies de trens han quedat restablertes al cap de 30 minuts.

Una imatge de la tempesta a Terrassa aquest divendres
Una imatge de la tempesta a Terrassa aquest divendres (Joan Sellarès)(Joan Sellarès)

Molts avisos per telèfon, cap de gravetat

Des de les 3 del migdia, els bombers han rebut 39 avisos per incidències per la tempesta, la majoria per petites inundacions i caigudes de branques i arbres.

Fins a les sis de la tarda, el telèfon d'emergències ha rebut 200 trucades per pluges i el fort vent. Protecció Civil ha activat el pla Inuncat per risc d'inundació.

La subdirectora de Protecció Civil, Imma Solé, insisteix a extremar les precaucions en els desplaçaments i les activitats a l'aire lliure:

"No ubicar-nos mai en zones inundables, mantenir-nos fora de les lleres dels rius. Si conduïm, garantim que tinguem visibilitat, i, en cas que no en tinguem, aturem el vehicle i esperem que passi el ruixat."

Protecció Civil demana estar en alerta també en els propers dies perquè els episodis de calor durant el matí i fortes tempestes a la tarda poden provocar inundacions sobtades.

Una pluja esperada

En un estiu de temperatures de rècord i absència de pluja, la tempesta d'avui ha estat celebrada arreu.

Tot i que la tempesta hagi caigut amb força i hagi avançat bastant ràpidament, també hi ha zones on la remullada ha estat més feble i constant...

 

Anar al contingut